Tema Krigen i Syrien

Evakuering fra et sneklædt Aleppo er i gang igen

Evakueringen af borgerne fra den krigshærgede og nu snedækkede by er genoptaget.

Onsdag er den krigshærgede by Aleppo dækket af sne, efter at temperaturerne har sneget sig ned omkring frysepunktet. (Foto: George Ourfalian © Scanpix)

Bustransporten, der har skullet sikre evakueringen af de mange tusinde civile borgere i den syriske by Aleppo, har været indstillet et par gange.

Men onsdag skulle 60 busser være gjort klar til at hjælpe med evakueringen af 3.000 mennesker, skriver AP. Det sker efter et par dages stilstand.

- Busser kører igen ud af det østlige Aleppo. Vi håber, det vil fortsætte, så beboerne kan blive sikkert evakueret, siger en FN-diplomat til Reuters.

Den Internationale Røde Kors Komité har overvåget evakueringens forløb, og mindst 25.000 mennesker er ifølge Røde Kors blevet evakueret. Tusindvis venter dog fortsat på at komme væk fra den krigshærgede by, som nu også er dækket af sne.

Ifølge The Guardian er flere døde i kulden, da temperaturerne under den langvarige evakuering har været nede omkring frysepunktet.

Det sidste hospital i Aleppo er nu også evakueret, siger generalsekretær for Dansk Røde Kors Anders Ladekarl til Ritzau.

- Sidst på eftermiddagen kunne vi genoptage evakueringerne og for omkring to timer siden har vi tømt det sidste hospital, siger Anders Ladekarl onsdag aften.

Evakueringen er langt fra foregået uden problemer. Busserne har blandt andet haft mange problemer med at få lov til at forlade området sikkert. Derudover har konfliktens parter ifølge DR's mellemøstkorrespondent, Michael S. Lund, haft svært ved at nå til enighed om vilkårene for evakueringen.

Syriens præsident, Bashar al-Assads, styre gav i sidste uge tilladelse til evakueringen af Aleppo efter appeller fra hele verden.