Tema Krigen i Syrien

Evakueringer fra Aleppo genoptaget

En FN-embedsmand bekræfter, at evakueringen fra det østlige Aleppo er i gang igen.

Det lykkedes 19 busser at komme ind i den østlige del af Aleppo tidligere søndag. Nu skulle fem af dem så være sluppet ud af bydelen igen. (Foto: George Ourfalian © Scanpix)

Ifølge flere personer, der befinder sig i det østlige Aleppo, er evakueringen af området genoptaget sent søndag aften.

Det bekræfter en FN-embedsmand også over for Reuters.

- Evakueringerne er i gang. Busser og ambulancer kører fra Østaleppo nu, siger en embedsmand fra FN til Reuters.

På sociale medier bliver der lagt billeder op af busser, der i mørket er klar til at transportere civile og oprørere væk fra krigszonen.

En syrisk journalist, Ahmad Alkhatib, der angiveligt befinder sig i Aleppo, skriver på Twitter, at fem busser og to ambulancer er kørt ud fra det østlige Aleppo og nu er i sikkerhed, vest for Aleppo ude på landet. Han lægger også billeder op, men deres autenticitet kan ikke bekræftes.

Ifølge nyhedsbureauet AFP drejer det sig om 350 personer, der er blevet fragtet ud af den sønderbombede by omkring klokken 23.

Uvist om alle evakueringer er i gang igen

I første omgang er der kun oplysninger om evakuering fra Aleppo og ikke fra landsbyerne al-Foua og Kefraya. Derfor vides det heller ikke, om hele evakueringsprocessen er sat i gang igen, eller om det blot drejer sig om nogle mennesker, der har været strandet.

Tidligere søndag aften forlød det, at evakueringerne var sat på pause på ubestemt tid, efter at flere evakueringsbusser var blevet angreb og stukket i brand.

Det skete, efter at bevæbnede personer gik til angreb på busser, der skulle transportere mennesker ud af landsbyerne al-Foua og Kefraya. Det meddelte det London-baserede Syriske Observatorium for Menneskerettigheder.

Ifølge observatoriet blev en buschauffør dræbt.

/DR Nyheder/