FBI åbner attentatmands iPhone uden hjælp fra Apple

Efter måneders strid har FBI selv åbnet attentatmands telefon. Sagen mod Apple frafalder dermed.

Myndighederne har gentagne gange bedt Apple om at låse attentatmand Syed Farooks telefon op, men Apple har af principielle årsager ikke ønsket at give myndighederne adgang til telefonens data. (Foto: Philippe Huguen © Scanpix)

Amerikanske myndigheder har fået adgang til data på den iPhone, der tilhørte en af de to gerningsmænd ved angrebene i San Bernardino i december, hvor 14 personer blev dræbt, og 22 blev såret.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters, der citerer retsdokumenter fra det amerikanske justitsministerium.

Myndighederne frafalder af samme grund en sag mod it-giganten Apple, der har nægtet at assistere med at åbne telefonen.

- Vores beslutning om at stoppe sagen er baseret på, at vi med assistance fra en tredjepart har formået at låse den pågældende iPhone op uden at ødelægge indholdet af telefonen, siger statsadvokat Eileen Decker i en pressemeddelelse ifølge Reuters.

Myndighederne har gentagne gange bedt Apple om at låse attentatmand Syed Farooks telefon op, men Apple har af principielle årsager ikke ønsket at give myndighederne adgang til telefonens data.

Skyderierne i Californien var angiveligt inspireret af Islamisk Stat, og FBI har derfor været interesseret i at få adgang til Farooks telefon for eventuelt at få indblik i, hvordan ekstremistgruppen arbejder og rekrutterer.

De amerikanske myndigheder har tidligere fået en retskendelse, der beordrede Apple til at hjælpe med at låse telefonen op. Men det har Apple konsekvent nægtet.

It-selskabet mener nemlig, at det risikerer at give myndighederne mulighed for at få adgang til samtlige Apple-produkter, hvis man hjælper FBI. Sagen har derfor også udviklet sig til en generel kamp for privatliv i den teknologiske verden.

/ritzau/

Nyhedsbrev Tag dr.dk Nyheder med dig

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve

  • Kun breaking:
  • Alle nyheder:

DR Nyheder på YouTube