Flypassager lægger sag an mod United Airlines

Den passager, der med vold blev trukket ud af et fly i Chicago, har valgt at lægge sag an mod selskabet.

United Airlines har været i massiv modvind, siden episoden blev offentliggjort på de sociale medier, og senest har selskabet meddelt, at alle, der var med om bord på flyet, får deres billet refunderet. (Foto: Joshua LOTT © Scanpix)

Dr. David Dao, der var den flypassager, som med vold og magt blev trukket ud af et United Airlines-fly i Chicago søndag, lægger nu sag an mod selskabet.

Daos advokater har sendt en anmodning til retten i Illinois, hvor de på vegne af deres klient har bedt om at få udleveret overvågningsbånd, passagerlister og radiokommunikationen fra flyet.

Dr. David Dao var om bord på flyet fra Chicago til Louisville, da personalet i flyet bad fire passagerer om at forlade det overfyldte fly.

Begrundelsen for, at passagerne skulle forlade flyet, var, at der skulle være plads til fire ansatte fra flyselskabet.

Dr. David Dao var sammen med sin kone blandt de fire, der blev bedt om at forlade flyet. Lægen modsatte sig, da han efter egen forklaring skulle behandle patienter hjemme i Kentucky den følgende dag.

Blodigt ansigt

Derefter blev der tilkaldt sikkerhedsvagter, der med magt fjernede den vietnamesisk-fødte læge. Andre flypassagerer filmede optrinnet, hvor man ser David Dao blive trukket gennem flyet.

På optagelserne ser man samtidig, hvordan blodet flyder fra lægens ansigt.

Lufthavnsmyndighederne i Chicago oplyser onsdag, at i alt tre ansatte er blevet sendt hjem på baggrund af episoden 9. april.

Den administrerende direktør for United Airlines, Oscar Munoz, har siden været ude og undskylde for episoden.

- Det må ikke ske igen, og det vil ikke ske igen, siger han.

/ritzau/Reuters

Nyhedsbrev Tag dr.dk Nyheder med dig

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve

  • Kun breaking:
  • Alle nyheder:

DR Nyheder på YouTube