Tema Krigen i Syrien

FN: 100.000 børn er fanget i Aleppo

Den seneste uge har været "den mest brutale uge" i den syriske borgerkrig, siger den amerikanske FN-ambassadør, Samantha Power.

1.000 personer i Aleppo er i løbet af bare én uge blevet dræbt i luftangreb. (Foto: Sultan Kitaz © sCANPIX)

FN 's nødhjælpschef, Stephen O'Brian, advarer torsdag i FN 's Sikkerhedsråd om, at byen Aleppo står over for en humanitær katastrofe "ulig alt andet", der er set i borgerkrigen i Syrien. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

- Lad mig være klar: Det østlige Aleppo er i dette øjeblik ikke på kanten af afgrunden.

- Byen er godt på vej ned i den nådesløse og ubarmhjertige afgrund af en humanitær katastrofe ulig alt andet, som vi har set i Syrien, siger Stephen O'Brian til Sikkerhedsrådet.

Sikkerhedsrådet har været samlet for at diskutere krigen i Syrien. Frankrig siger, at man ville presse på for en FN-resolution om at indføre våbenhvile i Aleppo.

Sådan en resolution vil Rusland dog ifølge AFP formentlig bruge sin vetoret i rådet til at blokere.

Russiske kampfly har sammen med syriske bombet Aleppo den seneste uge.

Opfordrer Sikkerhedsrådet til at handle

Den amerikanske FN-ambassadør, Samantha Power, beskriver ugen som "den mest brutale uge", der er set i den fem år lange krig, med flere end 1000 personer dræbt i 1700 luftangreb i det østlige Aleppo alene.

O'Brian opfordrer Sikkerhedsrådet til at handle.

- Denne modbydelige situation i Aleppo må være nødråbet, SOS, til det internationale samfund, siger han.

- Syrien bløder. Dets borgere dør. Vi hører alle deres råb om hjælp.

Flere end 100.000 børn er fanget i den østlige del af Aleppo, som er under oprørernes kontrol.

Siden den syriske hær 22. september meddelte, at den ville generobre byen, har den østlige del været under intenst bombardement.

Aleppo, som er Syriens næststørste by, er delt. Oprørerne kontrollerer den østlige del, mens regimet kontrollerer den vestlige del af byen.

Stephen O'Brian advarer krigens parter om, at der bliver samlet bevis for de grusomheder, der sker i Aleppo, så der "en dag ikke vil være noget gemmested" for dem, der har begået krigsforbrydelser.

/ritzau/AFP