FN alvorligt bekymret over militær optrapning nær Damaskus

FN-chef Ban Ki-moon fordømmer dagens angreb i de syriske kystbyer Jableh og Tartur, som har kostet 148 livet.

Billedet offentliggjort af det statskontrollerede syriske nyhedsbureau SANA viser flammerne efter et bombeangreb ved en busstation i havnebyen Tartus, der er feriemål for mange velhavende syrere. (Foto: SANA handout © Scanpix)

FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, fordømmer mandagens angreb i de to regeringskontrollerede byer Tartus og Jableh på den syriske middelhavskyst.

I det koordinerede angreb, som den militante gruppe Islamisk Stat (IS) har taget skylden for, blev mindst 148 mennesker dræbt i eksplosioner ved busstationer, hospitaler og et kraftværk.

Samtidig siger generalsekretæren via sin talsmand, at han er bekymret over den militære optrapning i og omkring hovedstaden, Damaskus, ligesom han opfordrer de stridende parter til at skåne civile.

- Ban Ki-moon fordømmer dagens terrorangreb, som har krævet adskillige civile livet i de syriske kystbyer Jableh og Tartus, siger talsmand Stephane Dujarric ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Han (Ban Ki-moon) udtrykker stor bekymring over den eskalerende militære aktivitet i mange områder i og omkring Damaskus, især i Daraya, Aleppo og Idlib og i det nordlige Homs omkring Al-Houla, tilføjer han.

Mandagens angreb, som var møntet på at ramme Assad-familien, sker på et tidspunkt, hvor Islamisk Stat har tabt terræn i både Syrien og Irak, skriver AFP.

Sagen kort

  • Tidligere mandag tog Islamisk Stat skylden for angrebene.
  • - Angreb fra IS-krigere ramte alawitter i Tartus og Jableh på den syriske kyst, meddelte nyhedsmediet Amaq, der er talerør for den radikale, islamistiske organisation.
  • Alawitterne er en religiøs minoritet i Syrien, og landets præsident, Bashar al-Assad, er alawit.
  • Ud over de mange dræbte meldes også et stort antal mennesker såret. Det oplyser Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, der har sine oplysninger fra et netværk af informanter på stedet.

/ritzau/AFP