Tema Flygtninge i Europa

FN-chef bekymret over flygtningeudspil fra EU og Tyrkiet

Flygtningechefen frygter, at det kan være lovstridigt at sende alle illegale bådflygtninge tilbage til Tyrkiet

Vrede flygtninge og migranter er strandet på vejen til Tyskland. (Foto: LOUISA GOULIAMAKI © Scanpix)

Chefen for FN's Flygtningehøjkommissariat (UNHCR), italieneren Filippo Grandi, er "dybt bekymret" over dele af det udspil, som Tyrkiet og EU blev enige om natten til tirsdag i forsøget på at løse flygtninge- og migrationskrisen.

Filippo Grandi er især bekymret over den del, der omfatter at sende mennesker tilbage til Tyrkiet.

- For det første er jeg bekymret over enhver ordning, der indebærer at returnere mennesker fra et land til et andet uden at stille de garantier for beskyttelse af flygtninge, der kræves i henhold til folkeretten, siger han ifølge AFP.

Flygtninge i Europa

Omkring 1 million flygtninge og migranter er ankommet til Europa over Middelhavet i 2015. Mange fra Syrien, der er plaget af krig. Det udfordrer Europas grænser og stater. Også Danmark. Vi samler her historier om emnet.

Gå til tema

For at gøre den farlige tur over Middelhavet nytteløs er de 28 EU-lande blevet enige med tyrkerne om, at Tyrkiet skal tage alle personer tilbage, som illegalt krydser havet fra Tyrkiet til de græske øer. Alle omkostninger til dette skal betales af EU.

Samtidig er parterne blevet enige om, at for hver syrer, som Tyrkiet tager imod fra de græske øer, skal EU-landene tage imod en anden syrer fra flygtningelejrene i Tyrkiet.

EU-landene regner fortsat med, at omfordelingen fra Grækenland og Tyrkiet kan foregå inden for den allerede aftalte kvote på 160.000 personer.

/ritzau/

Nyhedsbrev Tag dr.dk Nyheder med dig

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve

  • Kun breaking:
  • Alle nyheder:

DR Nyheder på YouTube