Tema Krigen i Syrien

FN-udsending: Fredsproces for Syrien indledes fredag

Trods tvivl om oppositionens deltagelse bekræfter FN-udsendings talskvinde, at fredssamtaler indledes.

Fredsforhandlingerne i Syrien indledes fredag som planlagt, bekræfter en talskvinde for FN's særlige udsending for Syrien, Staffan de Mistura. (Foto: Salvatore Di Nolfi © Scanpix)

Forhandlinger om fred i Syrien indledes fredag som planlagt, bekræfter en talskvinde for FN's særlige udsending for Syrien, Staffan de Mistura.

- Jeg har netop fået bekræftet, at samtalerne indledes i morgen, oplyser Khawla Mattar i en e-mail til nyhedsbureauet Reuters.

Bekræftelsen kommer trods tvivl blandt syriske oppositionsgrupper om, hvorvidt de ønsker at deltage i processen i Genève.

Sammenslutningen af syriske oppositionsfolk i Det Syriske Nationalråd vil ikke deltage i fredsforhandlingerne. Det siger George Sabra fra rådet til AlHadath TV ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Oppositionsfolk i en forhandlingskomité, som støttes af Saudi-Arabien, har torsdag holdt møde i den saudiarabiske hovedstad, Riyadh.

Her blev det ifølge et medlem af High Negotiations Committee besluttet at udskyde en endelig beslutning om deltagelse til fredag.

Den franske præsident, François Hollande, gentog torsdag i forbindelse med et møde med Irans præsident, at det er "yderst presserende" at få gang i fredsprocessen i Syrien.

Flere hundredtusinder mennesker er dræbt i den syriske krig, der har stået på siden foråret 2011.

En repræsentant for styret i Syrien har meddelt, at Syriens FN-ambassadør, Bashar al-Jaafari, deltager i samtalerne. Han ankommer i Genève fredag, lyder det fra Damaskus.

/ritzau/Reuters

Nyhedsbrev Tag dr.dk Nyheder med dig

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve

  • Kun breaking:
  • Alle nyheder:

DR Nyheder på YouTube