Tema Flygtninge i Europa

Fransk minister: 26 migranter anholdt efter at færge er stormet

Den franske minister lover at sikre lov og orden i havnebyen Calais.

Omkring 2.000 mennesker deltog i demonstrationen til støtte for de mange tusinde flygtninge og migranter, som bor i en kæmpe teltlejr ved den franske havneby Calais. (Foto: FRANCOIS_LO_PRESTI © Scanpix)

Ni aktivister og 26 migranter kom lørdag bag lås og slå efter en demonstration til støtte for flygtninge og migranter i den fransk havneby Calais.

Sådan lyder det fra Frankrigs indenrigsminister, Bernard Cazeneuve, dagen derpå, skriver BBC.

I en udtalelse forklarede ministeren desuden, at Frankrig er fast besluttet på at bevare lov og orden i området, hvor flere tusinde migranter og flygtninge lever i en enorm teltlejr.

Flygtninge i Europa

Omkring 1 million flygtninge og migranter er ankommet til Europa over Middelhavet i 2015. Mange fra Syrien, der er plaget af krig. Det udfordrer Europas grænser og stater. Også Danmark. Vi samler her historier om emnet.

Gå til tema

Bernard Cazeneuve påpegede blandt andet, at der er blevet gjort et stort arbejde – med hjælp fra de britiske myndigheder – for at forhindre uro omkring Eurotunnelen til England samt havneterminalen.

Frankrig har desuden sat skub i behandlingerne af asylansøgerne, hvilket angiveligt har skåret antallet af migranter i Calais ned fra 6.000 til 4.000 i de seneste måneder.

2.000 mennesker gik på gaden lørdag i den franske havneby Calais i en støttedemonstration for migranter og flygtninge.

I forbindelse med demonstrationen blev færgehavnen stormet, og det lykkedes for omkring 50 migranter at komme ombord på en færge ejet af selskabet P&O.

Det førte til, at havnen blev lukket i flere timer og flere færgeafgange blev påvirket – heriblandt danske DFDS Seaways.