Tema Krigen i Syrien

Håb om ny aftale: Men i Aleppo venter folk stadig

Ifølge kilder, så forhandles der om evakuering af sårede fra flere oprørskontrollerede byer.

En ældre mand i rullestol spiser, mens han venter på at blive evakueret fra Aleppo. (Foto: Abdalrhman Ismail © Scanpix)

Flere medier har i dag beskrevet, hvordan en ny aftale om evakueringen af Aleppo skulle være faldet på plads, så arbejdet med at få folk ud af den krigshærgede syriske by kunne fortsætte.

Indtil videre er der dog ikke meget, som har ændret sig.

- De meldinger, som vi får fra Aleppo, er, at folk stadig venter på, at evakueringen skal gå i gang, siger DR's mellemøstkorrespondent Puk Damsgård.

- Folk sidder og venter - ofte bare i det tøj, som de går og står i. De har ikke mange tæpper til at holde sig varme, selvom der under mellemøstlige forhold er ret koldt i øjeblikket, faktisk er der under frysepunktet i Aleppo.

Busser på vej mod byer

Tidligere i dag blev busser ellers set køre mod to byer, der ligger lige uden for Aleppo, Kefraya og Foah.

De to byer er kontrolleret af regeringsstyrker, men omringet af oprørsgrupper. Oprørerne ville ikke lade de sårede blive evakueret fra de to byer, hvilket fik regeringstropperne til at standse for evakueringen af Aleppo i går.

Samtidig er der to byer nede i det sydlige Syrien, Madaya og Al Zabadani, hvor situationen er helt omvendt. Her har regeringstropper har omringet de to oprørskontrollerede byer.

Og det er angiveligt disse fire byer, der er blevet forhandlet om i løbet af i dag.

- Situationen er jo stadigvæk meget skrøbelig. Det her er meget kompliceret, og før vi kan se, at evakueringerne er gået i gang, er det altså ikke en realitet, siger Puk Damsgård.

Det er uklart, hvor mange mennesker der fortsat befinder sig i den lille lomme af det østlige Aleppo.

Rusland har tidligere forklaret, at alle dem, som ønskede at forlade Aleppo, var kommet ud. I går forklarede talsmand for FN's kontor for humanitære affærer, Jens Lærke, dog, at der fortsat var flere tusinde tilbage i byen.