Tema Krigen i Syrien

Iraks hær sætter Islamisk Stat under pres

Irak har allerede tilbageerobret store dele af de IS-besatte områder, og nu gør man klar til endnu et slag.

Tusinder af soldater er på vej til området ved Mosul. (Foto: SAFIN HAMED © Scanpix)

Irakiske styrker har tilbageerobret halvdelen af det territorium, som tidligere var besat af Islamisk Stat, siger den irakiske premierminister, Haider al-Abadi.

- Området, som vi har befriet indtil nu, er mere end halvdelen af det, som var besat af Islamisk Stat tidligere, siger den irakiske regeringschef, der fredag orienterede om udviklingen i sit land ved Sikkerhedskonferencen i München.

- Vi har til hensigt at gøre indeværende år til det endelige og det sidste år, hvor Islamisk Stat eksisterer i Irak.

Samtidig kommer det frem, at irakiske soldater forbereder en offensiv med Iraks næststørste by, Mosul, i den nordlige del af landet

Således er hundredvis af irakiske soldater inden for det seneste døgn ankommet til en nordlig base i landet for at forberede en tilbageerobring af storbyen Mosul fra Islamisk Stat, siger officerer i regeringshæren til nyhedsbureauet AFP.

AFP-korrespondenter på en militær base i Makhmur, som ligger 70 kilometer sydøst for Mosul, siger, at 700 soldater fra den 15. division ankom sent torsdag.

Flere soldater blev sendt til basen fredag, siger en officer, som indgår i en kommando, som har til opgave at tilbageerobre Nineveh-provinsen, hvor Mosul er hovedstad.

/ritzau/AFP/Reuters/

Nyhedsbrev Tag dr.dk Nyheder med dig

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve

  • Kun breaking:
  • Alle nyheder:

DR Nyheder på YouTube