Tema Krigen i Syrien

Iran anklager Saudi-Arabien for luftangreb mod ambassade

Dusinvis af missiler har onsdag nat og torsdag morgen ramt og beskadiget den iranske ambassade i Yemen.

Billederne her stammer fra gårsdagens bombetogt - også foretaget af den saudisk-ledte koalition, i Saana, Yemen. (Foto: Yahya Arhab © Scanpix)

Bombefly fra den saudisk-ledte koalition i Yemen står bag de adskillige bombeangreb, der onsdag nat og torsdag morgen blev udført mod den iranske ambassade i Yemens hovedstad, Sanaa.

Det oplyser det iranske statsmedie IRIB ifølge BBC.

- Saudi-Arabien er ansvarlig for skader på ambassaden og dens personale, udtaler Hossein Jaber Ansari, talsmand for det iranske udenrigsministerium, ifølge Reuters til det iranske medie.

Ifølge BBC foretog koalitionen, der bekæmper houthiernes oprørsstyrker i landet, i løbet af natten og morgenen dusinvis af luftangreb i den yemenitiske hovedstad.

Det britiske medie skriver samtidig, at en talsmand for koalitionen udtaler, at bombeangrebene var rettet mod oprørsstyrkernes missilbaser, samt at oprørerne benyttede sig af forladte ambassader til disse baser.

Iran og Saud-Arabien er midt i en fortsat eskalerende diplomatisk strid, efter Saudi-Arabien i sidste uge henrettede den shia-muslimske leder Nimr al-Nimr.

Dusinvis af missiler har ramt og beskadiget den iranske ambassade i Yemen.

Opslået af DR Nyheder på 7. januar 2016