Tema Valg i USA 2016

To kandidater trækker sig efter Iowa

En republikansk og en demokratisk kandidat har allerede trukket sig efter manglende støtte ved Iowas opstillingsmøder.

Republikanske Mike Huckabee (t.v.) og demokratiske Martin O'Malley (t.h) har begge valgt at trække sig efter Iowa.

Det amerikanske præsidentvalg er for alvor skudt i gang, efter Iowa i nat blev den første stat til at afholde opstillingsmøder - de såkaldte caucuser, hvor statens indbyggere peger på, hvem de ønsker på posten som USA's næste præsident.

To kandidater har allerede smidt håndklædet i ringen, efter 99 procent af de republikanske stemmer og 95 procent af de demokratiske stemmer er blevet talt op.

Valg i USA 2016

Følg kapløbet mellem Demokraternes kandidat, Hillary Clinton, og Republikanernes kandidat, Donald Trump, om at vinde det amerikanske valg den 8. november her.

Gå til tema

Det drejer sig om den republikanske kandidat Mike Huckabee og den demokratiske kandidat Martin O'Malley.

Republikanske Mike Huckabee, som ifølge CNN blot har fået to procent af stemmerne, har offentliggjort sin beslutning på Twitter.

- Jeg har officielt suspenderet min kampagne. Tak for al jeres trofaste støtte, skriver den republikanske eksguvernør fra Arkansas på Twitter.

Den demokratiske kandidat Martin O'Malley stod allerede forud for nattens opstillingsmøder dårligt i meningsmålingerne og har med 95 procent af stemmerne talt op fået nul procent af de demokratiske stemmer.

Der er fortsat dødt løb mellem de to resterende demokratiske kandidater.

Hillary Clinton står lige nu til at få 50,1 procent af stemmerne, mens Bernie Sanders har fået 49,4 procent af stemmerne.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Nyheder med dig

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve

  • Kun breaking:
  • Alle nyheder:

DR Nyheder på YouTube