Kendt piratskib sunket under orkan

HMS Bounty, der blev bygget til piratfilm med Marlon Brando, er blevet evakueret i Atlanterhavet. Mandag aften meldes skibet sunket.

HMS Bounty, der blev bygget til piratfilm med Marlon Brando, er blevet evakueret i Atlanterhavet. (Foto: Jeff Haynes /Scanpix)

Orkanen Sandy tvang mandag en 17 mand stor besætning om bord på det tremastede sejlskib HMS Bounty, der blev bygget til filmen "Mytteri på Bounty" for 50 år siden, til at forlade fartøjet og gå i bådene på det stormfulde Atlanterhav.

Det oplyser den amerikanske kystvagt, som hurtigt sendte redningshelikoptere til området.

Besætningen var iført overlevelsesdragter og redningsveste, da den gik i to store redningsflåder, der hver har plads til 25 personer.

Og det var vist en meget god ide, for ifølge nyhedsbureauet Reuters melder kystvagten, at skibet nu er sunket, og at det kun er toppen af masten, der kan ses.

Mistede kontakt

HMS Bounty befandt sig 144 kilometer sydøst for Hatteras i delstaten North Carolina, da skibet kom i problemer. Ejeren af fartøjet, som også har været brugt i Pirates of the Caribbean med Johnny Depp, mistede kontakten med sit skib søndag.

Da kystvagten modtog et nødopkald fra skibet, blev der meldt om problemer, fordi fartøjet tog vand ind. I området var der vindstød på 65 kilometer i timen og fem meter høje bølger.

To redningshelikoptere nåede frem til skibet mandag eftermiddag (dansk tid).

HMS Bounty blev bygget som en kopi af det britiske fartøj, der blev verdenskendt, da besætningen om bord i 1889 gjorde mytteri i Tahiti.

Historien om mytteriet blev filmatiseret med Marlon Brando i hovedrollen i 1962.

/ritzau/AFP