Kerry vil have Rusland til at skifte bombemål i Syrien

Ruslands bombefly angriber legitime oprørsgrupper i Syrien, lyder kritikken fra USA's udenrigsminister Kerry.

USA's udenrigsminister, John Kerry, opfordrer Rusland til at lade være med at bombe det, han kalder legitime oprørsgrupper i Syrien. (Foto: Christof Stache © Scanpix)

Den amerikansk udenrigsminister, John Kerry, vil have Ruslands militær til at lade være med at bombe det, som Kerry kalder legitime oprørsgrupper i Syrien.

Kerrys udtalelser ved sikkerhedskonferencen i München kommer samtidig med, at stormagterne og involverede lande i konflikten i Syrien forsøger at få en våbenhvile i stand i den fem år lange borgerkrig.

- Indtil nu har størstedelen af de russiske angreb været mod legitime oppositionsgrupper. For at komme på linje med den aftale, der er indgået, må Rusland ændre på sine mål, siger Kerry.

Kerry har også et råd til Rusland i konflikten i Ukraine.

Den amerikanske udenrigsminister slår fast, at sanktionerne mod Rusland vil forblive i kraft, indtil Rusland efterlever aftalen i Minsk, opkaldt efter den aftale, som blev indgået i den hviderussiske hovedstad for at få løst krisen i Ukraine.

USA og EU har indført sanktioner mod Rusland på grund af den russiske støtte til prorussiske oprørere i det østlige Ukraine og den russiske annektering af Krim.

/ritzau/

Nyhedsbrev Tag dr.dk Nyheder med dig

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve

  • Kun breaking:
  • Alle nyheder:

DR Nyheder på YouTube