Køln-borgmester indkalder til krisemøde efter 90 angreb mod kvinder nytårsaften

Grupper af unge mænd var involveret i tilsyneladende koordinerede angreb mod kvinder nær byens hovedbanegård nytårsnat.

Siden mandag er der kommet yderligere 20 anmeldelser fra kvinder, der er blevet berøvet og befamlet nær hovedbanegården i Køln nytårsnat. (Foto: OLIVER BERG © Scanpix)

Intet mindre end 90 kvinder har anmeldt tyverier og seksuelle overgreb, der alle skulle have fundet sted i den tyske by Køln nytårsnat.

Overgrebene fandt sted omkring byens domkirke og hovedbanegård, hvor op mod 1.000 personer var forsamlet nytårsaften. Det skriver flere tyske medier.

Ifølge BBC lader det til, at gerningsmændene befandt sig i området med det specifikke formål at foretage tyverierne, og tysk politi er nu i gang med at undersøge, om angrebene var koordineret på forhånd via sociale medier.

Anmeldelserne kommer fra kvinder i alderen 18 til 24 år, og ifølge Frankfurter Allgemeine er kvinderne blevet verbalt og seksuelt chikaneret, samt berøvet. En kvinde er blevet voldtaget.

Overgrebene er ifølge flere medier foretaget af grupper af mellem t0 og 20 unge mænd, der har omringet og efterfulgt deres ofre. Ifølge Kølns politi er det endnu uklart, hvor mange personer, der står bag angrebene.

En helt ny dimension

Politichefen i Køln, Wolfang Albers, kalder nytårsangrebene for "lovovertrædelser af en helt ny dimension".

- Det er en utålelig situation, at sådanne lovovertrædelser er blevet begået, siger han ifølge Frankfurter Allgemeine på et pressemøde.

Ifølge Albers var de mange mænd af arabisk og nordafrikansk udseende. Kølns unge nordafrikanere har længe været i politiets søgelys for røverier i området omkring byens hovedbanegård og domkirke.

Angrebene har nu fået Kølns borgmester, Henriette Reker, til at indkalde byens politi til et krisemøde.

Artiklen er opdateret onsdag den 6. januar klokken 8:45: I andet og fjerde afsnit i teksten er der rettet, så det er mere tydeligt, at der opholdt sig 1.000 personer på pladsen nytårsnat, men at der ikke er tale om 1.000 gerningsmænd. Samtidig er antallet af anmeldelser rettet i både overskrift og artikeltekst.