Tema Valg i USA 2016

Korrespondent: Clinton skal genopfinde sig selv inden New Hampshire

Hillary Clintons smalle sejr i Iowa er Iigeså høj grad en sejr for nummer to; Bernie Sanders, vurderer USA-korrespondent Johannes Langkilde.

Den demokratiske præsidentaspirant Hillary Clinton, som her ses ved et kampagnemøde i Nashua i New Hampshire, vandt en kneben sejr ved det første primærvalg i Iowa. (Foto: Adrees Latif © Scanpix)

Hillary Clinton vandt muligvis Demokraternes primærmøde i delstaten Iowa, men det var med en margin på sølle 0,2 procentpoint til den nærmeste forfølger, Bernie Sanders.

Men ved næste primærvalg i delstaten New Hampshire står Bernie Sanders til at vinde komfortabelt, lyder det fra DR’s USA-korrespondent Johannes Langkilde.

Derfor skal den demokratiske favorit på hårdt arbejde inden valget i New Hampshire, vurderer han.

Valg i USA 2016

Følg kapløbet mellem Demokraternes kandidat, Hillary Clinton, og Republikanernes kandidat, Donald Trump, om at vinde det amerikanske valg den 8. november her.

Gå til tema

- Hun skal revitalisere sit projekt. Hun skal genopfinde sig selv. Hun skal ud og få entusiasmen til at boble i sine vælgere, så hun ikke går fra at vinde på målfoto i Iowa og direkte ind i et nederlag i New Hampshire, forklarer han.

- Så skal hele historien om den ukronede dronning af Demokraterne til at skrives om. Hun kan sagtens nå at vinde det her, men hun er absolut presset i øjeblikket.

Netop på grund af Clintons smalle sejr med blot 49,8 procent af stemmerne mod Sanders’ 49,6 procent, kan resultatet også ses som en sejr for sidstnævnte.

- For seks måneder siden var der ikke mange, der havde troet, at en ældre, relativt ukendt herre fra Vermont kunne møve sig op på siden af Hillary Clinton, som nok står med en af de mest magtfulde politiske maskiner i USA, forklarer han.

- På den måde er det bestemt en sejr til Bernie Sanders.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Nyheder med dig

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve

  • Kun breaking:
  • Alle nyheder:

DR Nyheder på YouTube