Tema Valg i USA 2016

Korrespondent om elskerinde-historie i USA: Nyt lavpunkt i amerikansk politik

Republikansk bejler til præsidentposten,Ted Cruz, beskylder Donald Trump for at plante sladderhistorie om elskerinder. Trump afviser.

Den republikanske præsidentkandidat Ted Cruz med sin hustru Heidi Cruz, der er ansat som leder i Goldman Sachs i Houston. (Foto: Jim WATSON © Scanpix)

Påsken har budt på et historisk lavpunkt i amerikansk politik.

Sådan lyder meldingen fra DR's USA-korrespondent Stephanie Surrugue efter gårsdagens sladderhistorie i National Enquirer.

Her skriver sladdermediet, at den republikanske bejler til præsidentkandidatposten Ted Cruz angiveligt har haft fem elskerinder.

- Det her er historisk lavt. De store amerikanske mainstream-medier har stadig svært ved at tage fat i historien, fordi de simpelthen ikke er vant til at beskæftige sig med den her type rygter, siger hun.

Valg i USA 2016

Følg kapløbet mellem Demokraternes kandidat, Hillary Clinton, og Republikanernes kandidat, Donald Trump, om at vinde det amerikanske valg den 8. november her.

Gå til tema

Cruz har selv gjort historien stor

Normalt ville historier bragt i National Enquirer ikke nå længere end til sladderspalterne, men da Ted Cruz i går valgte at gå ud og benægte historien og give rivalen Donald Trump skylden for den, så fik han ifølge DR-korrespondenten historien til at vokse sig større.

- Den her historie ville have ligget under et låg og boblet, hvis ikke det var fordi, at Ted Cruz selv havde valgt at adressere den direkte i et forsøg på at vende historien om og gøre den til et missil, han kunne sende af sted mod Donald Trump, siger USA-korrespondenten.

National Enquirer bliver betragtet som regulært snask af mange politikere, og der er ifølge Stephanie Surrugue tradition for at ignorere bladets historier.

Sådan skrev Ted Cruz i går på Facebook:

I want to be crystal clear: these attacks are garbage. For Donald J. Trump to enlist his friends at the National...

Opslået af Ted Cruz på 25. marts 2016

Skader Ted Cruz uanset hvad

Donald Trump har benægtet at stå bag historien, som ifølge Stephanie Surrugue må være nøje planlagt til at skade Cruz. Hun hæfter sig ved, at der kort tid efter historien begyndte at florere et hashtag med navnet #tedcruzsexscandal på sociale medier, ligesom forskellige brugere krævede, at journalister og politikere gik ombord i historien.

- Så der har været en eller anden arkitekt bag, som har haft en interesse i, at historien rammer bredest muligt og ikke kun bliver i sladderpresseuniverset, siger Stephanie Surrugue.

Der har været en arkitekt bag, som har haft en interesse i, at historien rammer bredest muligt

stephanie surrugue

Hun kalder det usikkert, om vi nogensinde får at vide, hvem der har plantet historien i sladderbladet, selvom den tidligere rival til Ted Cruz og Donald Trump, republikaneren Marco Rubio, også har fået skylden for det.

Men uanset om historien er sand eller falsk, så vurderer USA-korrespondenten, at den skader Ted Cruz, der tilhører den kristne højrefløj og er fortaler for konservative værdier i Amerika.

Ingen medier taler dog om, at historien kan vælte Ted Cruz, mens de dækker weekendens tre primærvalg.

- Indtil videre taler man stadig om, hvorvidt Ted Cruz kan være den mand, der kan vælte Donald Trump, siger hun.

I november 2016 skal amerikanerne stemme om, hvem der skal erstatte den demokratiske præsident Barack Obama og blive USA's næste præsident.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Nyheder med dig

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve

  • Kun breaking:
  • Alle nyheder:

DR Nyheder på YouTube