Tema Valg i USA 2016

Korrespondent: Republikansk elite i vildrede efter endnu en Trump-sejr

I løbet af de sidste to uger er mindst 8.500 anti-Trump reklamer blevet finansieret af republikanske Super-PACs.

Donald Trump tog endnu et vigtigt stik hjem i kampen om at blive republikansk præsidentkandidat med sine syv sejre ved 'Super Tuesday'. (Foto: John Moore © 2016 Getty Images)

Donald Trump vandt hele syv ud af de 13 stater ved den største dag i det amerikanske primærvalg, den såkaldte Super Tuesday.

En sejr, der har givet store del af det republikanske parti, som ikke ønsker Trump som kandidat, noget af en hovedpine, forklarer DR’s USA-korrespondent Johannes Langkilde.

- Det virker som om, den republikanske elite er i vildrede om, hvordan man skal gøre det her, siger han.

Valg i USA 2016

Den amerikanske præsidentvalgkamp er i gang. Følg kapløbet mellem Demokraternes kandidat Hillary Clinton og Republikanernes kandidat Donald Trump her.

Gå til tema

- Nogle holder ham ud i strakt arm, nogle er begyndt at omfavne ham – såkaldt endorse (anbefale, red.) – mens andre i dag har meldt ud, at de forsøger at rejse penge til direkte at bekrige Donald Trump.

Krigen mod Trump har allerede kørt længe.

Ifølge det journalistiske site The Center for Public Integrity har republikanske Super PACs – såkaldte politiske komitéer, der ikke er forpligtet til at oplyse, hvor mange penge de poster i en præsidentkampagne - i løbet af de sidste to uger stået bag mindst 8.500 anti-Trump reklamer.

Ifølge Johannes Langkilde skyldes utilfredsheden med Trump, at den etablerede del af partiet slet ikke ser Trump som republikaner.

- Derfor er de mere eller mindre i panik over det projekt, som Trump altså nu ser ud til mere eller mindre faktisk at lykkes med.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Nyheder med dig

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve

  • Kun breaking:
  • Alle nyheder:

DR Nyheder på YouTube