Tema Krigen i Syrien

Læger: Indbyggere i Madaya dør stadig

En konvoj med nødhjælp er kommet frem til den syriske by Madaya, men siden er fem beboere døde.

Både mandag og torsdag kom der nødhjælp til den syriske by Madaya, men flere af beboerne er ifølge Læger Uden Grænser stadig i en kritisk tilstand. (Foto: LOUAI BESHARA © Scanpix)

I alt 35 mennesker er bekræftet døde af sult i den belejrede syriske by Madaya siden december. Fem af dem er omkommet, efter at den første konvoj med nødhjælp nåede frem til byen i mandags, oplyser organisationen Læger Uden Grænser.

- Nogle af de nuværende patienter overlever muligvis ikke en dag mere. Lægelige vurderinger af de kritisk syge og fejlernærede patienter skal ske øjeblikkeligt, og det er svært at forstå, hvorfor patienter, der klamrer sig til livet, ikke allerede er blevet evakueret, siger operationel chef Brice de le Vingne.

Medarbejdere fra FN's Børnefond har tidligere på ugen rapporteret om "alvorlig underernæring" i Madaya.

Læger Uden Grænser har udpeget 18 kritiske patienter, der ifølge organisationen skal evakueres straks, hvis de skal have en chance for at overleve.

En konvoj af lastbiler med fødevarer, medicin og andre fornødenheder nåede mandag frem til byen, hvor tusindvis af mennesker angiveligt i månedsvis har været uden forsyninger. Torsdag fulgte endnu en konvoj.

Byen er belejret af præsident Bashar al-Assads regeringsstyrker.

Uddelingen af humanitær nødhjælp er et resultat af en aftale mellem de stridende parter, FN samt Røde Kors og Røde Halvmåne.

/ritzau/

Nyhedsbrev Tag dr.dk Nyheder med dig

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve

  • Kun breaking:
  • Alle nyheder:

DR Nyheder på YouTube