Tema Brexit

Mens Cameron forhandler i Bruxelles: Stort Brexit-rally samler hundredvis i London

"Brexit the Movie" er filmprojektet døbt, som skal handle om Storbritanniens afsked med EU.

Der er ikke sæder nok til Anti-EU rally i London.

Mens hårene bliver grå over forhandlingsbordene i Bruxelles, afholder fremtrædende britiske politikere i øjeblikket et rally, der uagtet udfaldet af forhandlingerne har et eneste ønske for øje: Udtræden af EU.

Til tonerne af John Lennons "Power to the People" er hundredvis mødt frem i regeringskvarteret Westminster i London for at støtte op om det populære Brexit-budskab.

Brexit

D. 23. juni skal briterne stemme om, hvorvidt Storbritannien skal forblive medlem af EU eller forlade den europæiske union. Det er den såkaldte Brexit-aftale, der ligger til grund for folkeafstemningen.

Gå til tema

Det konservative medlem af Underhuset Peter Bone åbner ballet.

- Jeg tror ikke, det virkelige show her i aften er i Bruxelles, men her i Westminster, siger han og afslører, at der er sat gang i et filmprojekt om Storbritanniens farvel til EU efter 43 års ægteskab. "Brexit the Movie," skal hedde.

Filmens producer, Martin Durkin rækker hatten frem til de mange fremmødte:

- Vi tænkte, vi ville gå til EU eller BBC, men vi vidste ikke, hvad vi ville få, siger han til et stort grinende publikum.

- Det her er et emne, som betyder enormt meget for folk. De tænker, at vores ret til at lave vores egne love og forme vores egen fremtid er langt vigtigere end falske løfter om billigere mobiloplader, og hvad de eller kommer med af alt det nonsens, siger Martin Durkin.

Se starten på Anti-EU rally her:

Udland UK EU Rally

Nyhedsbrev Tag dr.dk Nyheder med dig

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve

  • Kun breaking:
  • Alle nyheder:

DR Nyheder på YouTube