Merkel ønsker flyveforbud over Syrien

Den tyske forbundskansler mener, at en zone med flyveforbud kan hjælpe med at opnå fred i Syrien.

Merkels forslag kan give den hårdt plagede syriske befolkning en pause fra bombardementerne. (Foto: HANNIBAL HANSCHKE © Scanpix)

Den tyske forbundskansler, Angela Merkel, åbner i et interview med den tysk avis for muligheden af, at der kan etableres en flyveforbudszone i Syrien.

- I den nuværende situation vil det være hjælpsomt, hvis der et område, hvor ingen af parterne må udføre luftangreb - en slags flyveforbudszone, siger hun til Stuttgarter Zeitung.

Flyveforbud har ikke før været omtalt af den tyske regeringsleder.

Etableringen af et forbud mod overflyvning af et lands territorium anses for at være et større militært indgreb, da det kræver en stor militær indsats at holde magten over et luftrum.

Et sådant forbud ville dog kunne give den hårdt plagede syriske befolkning en mulig pause fra bombardementer.

Pause fra bombardementer

Forbuddet er blandt andet blevet foreslået af Tyrkiet, der vil have lettet presset på flygtningestrømmen fra Syrien, og som har taget imod over to millioner flygtninge.

I sit interview med den tyske avis understreger Merkel også, at det er umuligt at forhandle med "terroristerne fra Islamisk Stat".

Men hun lægger ikke samme distance til Assad-regeringen og dens koalition med Rusland.

- Hvis det er muligt for anti-Assad koalitionen og Assad-støtterne at nå en enighed, ville det være hjælpsomt, siger hun.

/ritzau/Reuters

Nyhedsbrev Tag dr.dk Nyheder med dig

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve

  • Kun breaking:
  • Alle nyheder:

DR Nyheder på YouTube