Tema Valg i USA 2016

Mexicanske eks-præsidenter spiller nazi-kortet mod Donald Trump

Eks-præsidenterne Felipe Calderon og Vicente Fox siger, at Donald Trump opildner til had, præcis som Hitler gjorde.

Donald Trump er ikke en populær mand hos to mexicanske eks-præsidenter. (Foto: Michael B. Thomas © Scanpix)

Kampen på ord mellem den republikanske præsidentkandidat Donald Trump på den ene side af hegnet, og Mexico på den anden, side intensiveres.

Donald Trump har gennemsyret hele sin valgkamp med en anti-immigrations retorik, hvor han blandt andet har udtalt, at han vil bygge en grænsemur mellem Mexico og USA - en mur, som Mexico naturligvis skal betale for.

Valg i USA 2016

Følg kapløbet mellem Demokraternes kandidat, Hillary Clinton, og Republikanernes kandidat, Donald Trump, om at vinde det amerikanske valg den 8. november her.

Gå til tema

Det har fået den tidligere mexicanske præsident fra 2006-2012, Felipe Calderon, til at reagere.

- Han angriber immigranter, der har en anden hudfarve end ham selv, og det er racistisk den måde, han udnytter folks følelser - præcis som Hitler gjorde det i sin tid, siger den tidligere mexicanske præsident, ifølge The Guardian.

Donald Trump har beskyldt Mexico for at sende voldtægtsforbrydere og narko-smuglere til USA, og det er grunden til, at Trump vil opføre den føromtalte mur.

Felipe Calderons forgænger, Vicente Fox, sammenligner også Donald Trump med Adolf Hitler.

- Han bringer USA tilbage til de gamle dage med konflikt og krig. Han minder mig om Hitler i den måde, han opildner folk på, siger Vicente Fox til CNN.

- Han har fornærmet Mexico, mexicanere og immigranter. Han har fornærmet paven. Han har fornærmet Kina. Han har fornærmet alle, lyder den klare udmelding fra Vicente Fox.

- Han bringer USA tilbage til de gamle dage med konflikt og krig. Han minder mig om Hitler i den måde, han opildner folk på, siger den tidligere præsident om Donald J. Trump.

Opslået af DR Nyheder på 28. februar 2016

Nyhedsbrev Tag dr.dk Nyheder med dig

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve

  • Kun breaking:
  • Alle nyheder:

DR Nyheder på YouTube