Tema Valg i USA 2016

Den tidligere republikanske præsidentkandidat advarede om de uoverskuelige konsekvenser det vil medføre, hvis Donald Trump bliver præsident.

Donald Trump er en svindler, en falskner og en vendekåbe med et uforudsigeligt temperament, som ikke er værdigt for USA's højest kommanderende.

Sådan lyder den usædvanligt hårde svada fra Mitt Romney, der selv stillede op - og tabte - som præsidentkandidat i 2012 for Det Republikanske Parti.

Den tidligere guvernør fra Massachussets talte torsdag eftermiddag dansk tid på Utah Universitetet i Salt Lake City, hvor han gjorde alt hvad han kunne for at overbevise amerikanerne om, at landet er på katastrofekurs, hvis de vælger Donald Trump som præsidentkandidat.

Valg i USA 2016

Følg kapløbet mellem Demokraternes kandidat, Hillary Clinton, og Republikanernes kandidat, Donald Trump, om at vinde det amerikanske valg den 8. november her.

Gå til tema

Præsident Trump vil betyde amerikansk recession og globalt kaos, lød budskabet.

Trump på vinderkurs

Selvom det unægteligt ser godt ud for Donald Trump, så er kampagnen ikke slut, og Marco Rubio, Ted Cruz eller John Kasich, kan stadig nå at blive valgt som Republikanernes kandidat.

Romney hældte hele sækken af kritiske fortællinger om Trump, der har præget medierne det seneste halve år, ud over publikum.

- Trump er ikke noget forretningsgeni. Han har arvet sin virksomhed, ikke skabt den. Tænk bare på hans kuldsejlede projekter Trump Airlines, Trump Vodka, Trump Magazine, Trump Morgage, Trump University og Trump Steak, lød svadaen fra Romney, der selv er blevet milliardær via erhvervslivet.

- Trump fornærmer alle muslimer ved at nægte dem indrejse, og forhindrer dem i at hjælpe os i kampen mod ISIS, sagde Romney, der også mindede om at Trump har hånet en handicappet journalist og en kvindelig præsidentkandidat for hendes udseende.

- Tænk over hans personlighed. Uærlighed er hans kendetegn. Mobningen, grådigheden, kvindehadet. Trump er en svindler og hans løfter er så værdiløse som et diplom fra Trump University.

En mindre del af talen blev også brugt på at advare mod Demokraternes sandsynlige kandidat, Hillary Clinton, som Romney mener, vil blive præsident, hvis hun skal op mod Trump.

- Clinton-familien har gennem årtier brugt deres politiske succes til at fremme egne personlige interesser. En person så uærlig som Hillary Clinton må ikke blive præsident, sagde Romney.

Se klip fra talen i videoen over artiklen.

- Uærlighed er hans kendetegn. Mobningen, grådigheden, kvindehadet. Trump er en svindler.Går den tidligere republikanske præsidentkandidat over stregen i sit angreb på Donald Trump?

Opslået af DR Nyheder på 3. marts 2016

Nyhedsbrev Tag dr.dk Nyheder med dig

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve

  • Kun breaking:
  • Alle nyheder:

DR Nyheder på YouTube