Tema Krigen i Syrien

To mortergranater rammer ned i børneby i Syrien

Hverken børn eller de ansatte i SOS-børnebyen i Damaskus er kommet noget til.

156 syriske børn er blevet evakueret fra SOS-børnebyen i Syriens hovedstad Damaskus.

Det sker efter, at bombardementer i løbet af dagen tog til. Kort efter evakueringen ramte to mortergranater ned i byen.

Heldigvis er ingen– hverken børnene eller de 46 ansatte – kommet noget til, og alle er nu i sikkerhed.

- Lige i øjeblikket er vi faktisk i tvivl om, hvad der er sket med de granater. Vi ved, at de har ramt børnebyen, og vi har evakueret børn og personale. Præcis hvor meget skade der er sket, ved vi faktisk ikke, siger direktør for SOS-Børnebyerne Mads Klæstrup Kristensen.

Børnebyen ligger i området Qodsaya nord for Damaskus, hvor der indtil nu har været fredeligt. Derfor kommer hele situationen også bag på Mads Klæstrup Kristensen.

- Det er et område i Damaskus, som vi har haft en formodning om var sikkert, og vi har været der længe, forklarer han.

- Vi er godt klar over, at kamphandlingerne bliver værre og værre, men vi havde ingen forventning om, at det kunne gå så dybt ind, at der er faldet granater ned i en børneby i Damaskus.

SOS-Børnebyerne evakuerede tilbage i 2012 børnebyen i Aleppo ind til byen ved Damaskus. Det skete , fordi kampene omkring Aleppo tog til.

Hvorvidt denne episode får nogen betydning for SOS-Børnebyernes arbejde og tilstedeværelse i Syrien kan direktøren endnu ikke sige.

- Vi skal jo genoverveje, om der er nogen steder i Syrien, som er sikre nok til, at vi kan passe på forældreløse børn i Syrien. Vi er rystede lige i øjeblikket og skal kigge på hele sikkerhedssituationen en gang til, forklarer han.

Der er ifølge SOS-Børnebyerne ingen meldinger om, hvem der har smidt mortergranaterne over børnebyen.

SOS-Børnebyerne har efter publiceringen af artiklen oplyst, at de første meldinger var forkerte. Mortergranaterne faldt først ned i børnebyen, efter den var blevet evakueret. Artiklen er opdateret 11.40.