Tema Valg i USA 2016

Nederlag i New Hampshire: Hillary Clinton mærker for alvor 'the Bern'

Senator Bernie Sanders slår Hillary Clinton i New Hampshire med 60 procent af stemmerne.

I sin tale efter nederlaget i New Hampshire erkendte Hillary Clinton, at hun har et problem med unge vælgere.

"Feel the Bern" lyder det måske mest velkendte slogan fra senator Bernie Sanders' kampagne for at blive præsidentkandidat for Demokraterne i USA.

Og efter primærvalget i New Hampshire kan den demokratiske favorit Hillary Clinton i hvert fald tydeligt mærke udfordreren, som tog hele 60 procent af stemmerne.

Valg i USA 2016

Følg kapløbet mellem Demokraternes kandidat, Hillary Clinton, og Republikanernes kandidat, Donald Trump, om at vinde det amerikanske valg den 8. november her.

Gå til tema

- Det var en temmelig slukøret valgfest, jeg var med til blandt Hillary Clintons tilhængere, fortæller USA-korrespondent i DR Nyheder Johannes Langkilde fra New Hampshire:

- Hver gang tv-stationen stillede om til festen, så råbte de slagord og viftede med plakater. Men når kameraerne var slukkede, så blev der danset og hoppet noget mindre.

Begyndende panik

Johannes Langkilde siger, at det store nederlag i New Hampshire i nogen grad ryster Hillary Clinton.

- Dem, som er tæt på Clinton-lejren, siger, at man er ved at nærme sig en smule panik, fordi man ikke havde regnet med, at Bernie Sanders ville være så stærk, som han er nu. Hillary Clinton taler nu åbent om, at hun har et problem med de unge vælgere. For virkeligheden er, at unge demokrater i øjeblikket i hobetal stemmer på Bernie Sanders.

Bernie Sanders knytter næven i triumf, da sejren i New Hampshire var et faktum. (Foto: SPENCER PLATT © Scanpix)

Korrespondenten vurderer, at Hillary Clinton bliver nødt til at justere sin kampagne.

- Den har ikke virket særlig godt i hverken New Hampshire eller i den første stat, som stemte, Iowa, som hun kun vandt med den mindste margin. Der bliver allerede nu talt om, at Clinton decideret bliver nødt til at fyre kampagnefolk og ansætte nogle andre.

Sikre stater på vej

Hillary Clintons tilhængere finder dog trøst i, at den tidligere førstedame i øjeblikket fører komfortabelt i meningsmålingerne i de to næste stater i primærvalget, Nevada og South Carolina.

Hillary Clinton klapper ad sine tilhængere i New Hampshire med datteren Chelsea og ægtemanden Bill. (Foto: Brian snyder © Scanpix)

- Alle dem, jeg har talt med i aften, de tror fuldt og fast på, at hun nok skal vinde nomineringen - og at hun nok skal finde fodfæste hos de unge, siger Johannes Langkilde:

- New Hampshire er en lidt atypisk stat. Den er nabostat til Vermont, hvor Bernie Sanders kommer fra - og det har givet ham en fordel. Nu bevæger valget sig til stater, hvor Hillary Clinton burde stå noget bedre. Men der er ingen tvivl om, at hun har et meget stort arbejde foran sig - i særdeleshed for at vinde de unge vælgere.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Nyheder med dig

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve

  • Kun breaking:
  • Alle nyheder:

DR Nyheder på YouTube