Netpirater udvikler flyvende servere

Efter årelang flugt fra myndigheders søgelys vil fil-delingstjeneste bruge ubemandede fly, for at sikre tjenestens brugeres lyssky aktiviteter.

Ulovlige internetservere over skyerne? Det lyder umiddelbart som ren fantasi, men ifølge Pirate Bay selv er det ramme alvor.

Den populære fil-delingstjeneste, BitTorrent siden The Pirate Bay, vil eksperimentere med små ubemandede fly, der skal omdirigere brugertrafik til en hemmelig destination - og derned undgå retsforfølgelse.

Det skriver Pirate Bay-medlemmet, MrSpock, på pirat-sidens blog.

De ubemandede fly, de såkaldte droner, udrustes med billigt radioudstyr og en mini-computer. Dronen skal styres via GPS og flyve over hav.

- Med denne metode skal vores maskiner skydes ned af fly for at sætte systemet ud af kraft. En rigtig krigshandling, skriver MrSpock i blogindlægget.

Presset fil-delingstjeneste

Pirate Bays flugt til de højere luftlag kan skyldes pres fra diverse lande. I sidste måned ændrede tjenesten domænenavn for at undgå retsforfølgelse i USA.

I oktober sidste år oprettede tjenesten et nyt domænenavn for at undgå blokering af siden i Belgien.

Og i oktober 2010 var The Pirate Bay ikke tilgængelig i en periode, fordi tyske myndigheder pressede en server-virksomhed til at stoppe samarbejdet med siden, skriver PCWorld.

En torn i øjet

Hvis det lykkes for The Pirate Bay at etablere servere i luftrummet, vil det med garanti frustrere underholdningsindustrien, der i årevis har forsøgt at lukke siden.

Selvom Pirate Bays grundlæggere skal afsone fængselsstraf for at krænke svensk copyright-lovgivning, så fortsætter piratsiden med at stortrives.

En top 10 opgørelse, foretaget af Torretnfreak.com, viser, at The Pirate Bay er den mest populære torrentside i verden.

2 milliarder klikker sig ind på siden om måneden.

Ingen adgang for TDC-brugere

Den 19. Januar 2009 spærrede TDC afgangen til The Pirate Bay. Som TDC-privatkunde, eller kunde hos en anden internetudbyder, der benytter TDC's netværk, kan man ikke få adgang til piratsiden.