New York Marathon er aflyst

Efter voldsom kritik har New Yorks borgmester Michael Bloomberg besluttet at aflyse byens berømte maratonløb.

Efter voldsom kritik har New Yorks borgmester Michael Bloomberg besluttet at aflyse byens berømte maratonløb. (Foto: Scanpix © Scanpix)

New York aflyser årets maraton på grund af ødelæggelserne efter superstormen Sandy, oplyser byens borgmester, Michael Bloomberg.

Aflysningen kommer efter voldsom kritik af, at man agtede at gennemføre løbet til trods for den katastrofe, som byen netop har oplevet.

- Vi ønsker ikke, at der skal hænge en sky over løbet og dets deltagere. Derfor har vi besluttet at aflyse det, hedder det i en udtalelse fra Michael Bloomberg.

Samme Bloomberg har eller hidtil fastholdt, at løbet skulle gennemføres på trods af de kaotiske tilstande, der har hersket siden superstormen Sandy raserede sig vej gennem byen natten til tirsdag.

Så sent som onsdag fastslog han blandt andet, at det ville gå ud over en masse små virksomheder, hvis man aflyste.

- Vi må tænke på økonomien. Mange mennesker kommer til byen for det her arrangement. Det er en stor begivenheder for New York, fastslog Bloomberg ved den lejlighed.

Dansker har brugt 20.000 kroner på løbet

- Det er en svær situation for løberne, siger Brian Martin Rasmussen, en af de 530 danske maratonløbere, som er kommet til New York, hvor løbet netop er aflyst, halvandet før det skulle være afviklet.

Han hentede sit startnummer for tre timer siden. Rejse, startnummer og ophold løber op i 20.000 kroner.

New York Marathon skulle være afviklet søndag, blandt andet med mere end 500 danske deltagere.

Det er ikke umiddelbart klart, om arrangørerne bag løbet vil forsøge at finde en anden dato, hvor det kan gennemføres.

Der har tidligere været forslag fremme om at udskyde det til foråret 2013.