Tema Krigen i Syrien

Observatorium: Antallet af civile drab i Syrien det laveste i fire år

Efter en måned med våbenhvile i det krigshærgede land er antallet af civile drab styrtdykket.

Antallet af civile drab i Syrien er det laveste siden 2011. (Foto: AMER ALMOHIBANY © Scanpix)

Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder har til nyhedsbureauet AFP oplyst, at 363 civile har mistet livet i Syrien, siden våbenhvilen trådte i kraft den 27. februar.

Det er det laveste antal siden november 2011.

Ifølge overvågningsgruppen er 174 civile - heraf 41 børn - blevet dræbt i områder, der er omfattet af våbenhvilen, siden den 27. februar.

I områder, der stadig er kontrolleret af Islamisk Stat og Al-Qaeda, som ikke er en del af våbenhvilen, blev 189 civile dræbt i samme periode.

De 363 drab på civile er et markant lavere antal end måneden før, hvor flere end 1.100 civile mistede livet. 234 af dem var børn.

- Forskellen er stor, og det er en meget positiv udvikling, siger Rami Abdel Rahman fra Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder til AFP.

Dermed ser det ud til, at våbenhvilen, aftalt mellem stormagterne Rusland og USA, har skabt relativ ro i landet og kan have vendt kurven, når det drejer sig om drab på civile.

Borgerkrig i Syrien

  • Krigen i Syrien har kostet 270.000 mennesker livet siden protester mod diktator Bashar al-Assad udviklede sig til borgerkrig i marts 2011.
  • Ud af de 270.000 dræbte er 80.000 af dem civile.
  • Siden våbenhvilen startede den 27. februar er 739 IS-krigere blevet dræbt. 247 jihadister fra andre grupper er også blevet dræbt.
  • Kilder: The Syrian Observatory for Human Rights, AFP.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Nyheder med dig

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve

  • Kun breaking:
  • Alle nyheder:

DR Nyheder på YouTube