Op mod 50 voksne og børn dræbt i angreb på hospitaler og skoler i Syrien

Et af hospitalerne blev drevet af Læger Uden Grænser. FN retter en skarp kritik.

Læger Uden Grænsers skilte i murbrokkerne efter luftangrebe mod et hospital i den syriske by Idlib. (Foto: OMAR HAJ KADOUR © Scanpix)

Dagens angreb mod skoler og hospitaler i Syrien har kostet op mod 50 børn og voksne livet, siger FN til Reuters og andre store nyhedsbureauer.

FN's generalsekretær Ban Ki-Moon mener, at "sådanne angreb er en åbenlys krænkelse af international lov", siger talsmand Farhan Haq.

Angreb mod lægehjælp er forbudt i krigszoner.

- Generalsekretæren er dybt bekrymret over rapporter om missilangreb mod mindst fem hospitaler og to skoler i Aleppo og i Idlib, som dræbte op mod 50 civile, inklusiv børn, og sårede mange, siger talsmanden til blandt andre Reuters.

Der har i løbet af mandag været omtale af to af angrebene, heriblandt ét der ramte et hospital, der er støttet af Læger Uden Grænser.

Det er det femte Læger Uden Grænser-sygehus, der er blevet ramt siden nytår, fortæller direktør i Læger Uden Grænser i Danmark, Jesper Brix, til DR Nyheder.

- Det er dybt problematisk, at civile ikke har mulighed for at søge lægehjælp i Syrien i øjeblikket, siger Jesper Brix.

Ødelæggelsen af hospitalet vil betyde at 40.000 mennesker ikke længere kan få lægehjælp, blive indlagt eller komme på skadestuen, vurderer han.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Nyheder med dig

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve

  • Kun breaking:
  • Alle nyheder:

DR Nyheder på YouTube