Tema Terror i Bruxelles

OVERBLIK Disse personer er anholdt efter Bruxelles-terror

Her er, hvad vi ved om de anholdte i forbindelse med terrorangrebet i Bruxelles - og dem, der er sigtet for at være en del af et afværget terrorangreb i Paris.

Najim Laachraoui og Ibrahim el-Bakraoui udførte angrebet i Zaventem-lufthavnen i Bruxelles. Politiet leder stadig efter manden til højre.

Siden et koordineret terrorangreb ramte Bruxelles Lufthavn og metrostationen Maelbeek i tirsdags, er en række personer blevet anholdt og sigtet i både Belgien og flere andre steder i Europa.

Belgisk politi har også anholdt personer, som skulle have forbindelse til et afværget terrorangreb i Paris.

Terrorangrebet i Belgiens hovedstad dræbte 35 og sårede 300 personer.

Terror i Bruxelles

Belgiens hovedstad blev tirsdag 22. marts ramt af terrorangreb i lufthavnen Zaventem og i et metrotog, der befandt sig på stationen Maelbeek nær EU-institutionerne i det centrale Bruxelles. Islamisk Stat hævder at stå bag. Følg dækningen på dr.dk her.

Gå til tema

Her er overblikket over, hvem der ifølge myndighederne udførte angrebene i Bruxelles, og hvem der er blevet sat i forbindelse med et afværget terrorangreb i Paris:

Ibrahim el-Bakraoui

Ibrahim el-Bakraoui sprængte sig selv i luften i lufthavnen sammen med Najim Laachraoui. Han blev identificeret som en af de centrale skikkelser i terrorangrebet, da overvågningsbilleder fra lufthavnen fangede de tre formodede gerningsmænd. Han har tidligere været i politiets søgelys for omfattende kriminalitet.

Ifølge Tyrkiets præsident Erdogan udviste landet Ibrahim el-Bakraoui i sommer og advarede Holland og Belgien om ham.

Ibrahim el-Bakraoui (Foto: handout © Scanpix)

Najim Laachraoui

Najim Laachraoui (Foto: handout © Scanpix)

Sammen med Ibrahim el-Bakraoui udløste den 24-årige Najim Laachraoui ifølge myndighederne en bombe i lufthavnen i Bruxelles.

Han var allerede eftersøgt af politiet mistænkt for at stå bag terrorangrebet i Paris i november sidste år, hvor syv terrorister dræbte 130 mennesker med skudmassakrer og selvmordsbomber.

Han blev dog i første omgang efterlyst af myndighederne i december under et andet navn. Det var først i den forgangne weekend, efter at politiet i Belgien havde anholdt Salah Abdeslam, som er sigtet for at have deltaget i terrorangrebet i Paris, at Najim Laachraoui blev efterlyst under sit eget navn.

Fredag oplyste belgiske myndigheder, at hans dna var blevet fundet på en selvmordsbombevest fra Stade de France, Frankrigs nationalstadion, og på et stykke tøj fra spillestedet Bataclan.

Ukendt gerningsmand

(Foto: Handout © sCANPIX)

Manden til højre på overvågningsbilledet fra lufthavnen er stadig på fri fod og efterlyst af belgisk politi.

Flere belgiske medier har tidligere skrevet, at manden på billedet hedder "Fayçal C". Dette er dog på intet tidspunkt blevet bekræftet af belgiske myndigheder.

"Fayçal C" blev anholdt af politiet i torsdags, men mandag har belgisk politi løsladt "Fayçal C" på grund af manglende beviser. Dermed kan manden med den hvide jakke og "Fayçal C" ikke kobles sammen.

Belgisk politi har tidligere mandag offentliggjort en video af manden i den hvide jakke, og man har bedt offentligheden om hjælp til at identificere ham.

Belgisk politi har offentliggjort denne video af den eftersøgte mand.

Dette afsnit er blevet ændret, efter at det kom frem, at belgisk politi har løsladt "Fayçal C".

Khalid el-Bakraoui

Khalid el-Bakraoui (Foto: INTERPOL / HANDOUT © Scanpix)

En lille time efter, at bomberne sprang i lufthavnen, detonerede 27-årige Khalid el-Bakraoui en bombe ved metrostationen Maelbeek. Her blev 20 personer dræbt.

Han er ligesom sin bror kendt af politiet for tidligere kriminalitet.

Ukendt metrobomber

Politikilder har fortalt belgiske og franske medier, at de leder efter endnu en gerningsmand i forbindelse med angrebet på metrostationen Maelbeek.

Det er dog ikke bekræftet af belgiske myndigheder.

Mistænkt anholdt i Italien

Den 26. marts blev en algerisk mand anholdt i Italien med ordre fra belgiske myndigheder.

Han er mistænkt for at have hjulpet med dokumentfalsk i forbindelse med både Paris- og Bruxelles-angrebene.

Afværget terrorangreb i Paris

Ifølge franske myndigheder har man afværget et terrorangreb i Paris, der eftersigende skulle være i et "fremskredent stadie".

"Abderamane A"

En terrormistænkt ligger på en sporvognsstation efter at politiet har skudt og såret ham under en aktion i Schaerbeek.

Belgiske myndigheder har i dag sigtet en mand ved navn "Abderamane A", da han menes at have forbindelse til et afværget terrorangreb i Paris.

Han er manden, der blev skudt i benet af politiet ved et sporvognsstop den 25. marts i Bruxelles.

"Rabah N" og "Aboubakar A"

Er ligeledes blevet sigtet af belgiske myndigheder for at have forbindelse til et afværget terrorangreb i Frankrig.

34-årig franskmand

En 34-årig franskmand blev anholdt i den parisiske forstad Argenteuil torsdag den 24. marts.

Han var angiveligt i gang med at planlægge et terrorangreb i Paris, der var i et 'fremskredent stadie'.

Franskmand anholdt i Holland

Ifølge Reuters har hollandsk politi anholdt en 32-årig mand i Rotterdam efter påbud fra franske myndigheder, der anklager ham for at være 'involveret i planlægning af et terrorangreb'.

Den anklagedes navn er endnu ikke offentliggjort, men han ventes udleveret til Frankrig snarest.

Kilder: Reuters, BBC, Le Soir, AFP