Overlevende fra Burkina Faso: Så snart man løftede hovedet, skød de

Gerningsmændene gik systematisk frem for at dræbe så mange som muligt under angrebet i Burkina Fasos hovedstad.

Mindst 23 personer blev dræbt, da den nordafrikanske fraktion af al-Qeda angreb to hoteller og en café i Ouagadougou, Burkina Fasos hovedstad. (Foto: WOUTER ELSEN © Scanpix)

De fire gerningsmænd - heriblandt to kvinder - nåede at dræbe mindst 23 personer i Burkina Fasos hovedstad, Ouagadougou, inden de selv blev dræbt.

al-Qaeda's afdeling i Nordafrika (AQIM) har taget skylden for angrebet - og de fire gerningsmænd forsøgte ihærdigt at hive flere med i døden, da angreb to hoteller og en café.

Det fortæller et øjenvidne ved navn Mariette til BBC.

- Så snart man løftede hovedet, skød de. Så man blev nødt til at spille død. Og de gik endda rundt for at røre ved folk for at tjekke, om de var i live. Hvis folk viste livstegn, skød de på dem, siger Mariette.

Sammen med sin søster flygtede hun fra Hotel Splendid, der blev hårdest ramt, da den nordafrikanske afdeling af al-Qaeda (AQIM) satte angrebene ind fredag nat.

Et hotel over for Hotel Splendid og en café blev også angrebet, men myndighederne har ifølge den danske ambassadør i Burkina Faso, Bo Jensen, erklæret området sikkert igen.

Der skulle være 18 forskellige nationaliteter blandt de dræbte, og Bo Jensen har lørdag forsøgt at danne et overblik over, om der skulle være danskere blandt dem eller de 33 personer, der blev såret i angrebet. Det er der ikke umiddelbart.

Ikke alle danskere registrerer sig - trods opfordring til at gøre det fra Udenrigsministeriet - når de rejser ind eller ud af landet, hvorfor det er umuligt at få et fuldstændigt overblik over, hvor mange danskere der er i området.

Men den danske ambassade har en liste med 42 danske navne, både fastboende og turister, som Bo Jensen forsøger at kontakte.

- Jeg har styr på 30 af dem, men har ikke fået fat i de sidste 12, hvoraf hovedparten formentlig er rejst tilbage til Danmark, siger ambassadøren.