Tema Valg i USA 2016

Politi bruger peberspray mod Donald Trump-demonstranter

Amerikanere var flere steder på gaden for at demonstrere mod Republikanernes præsidentkandidat Donald Trump.

I New York opstod der tumult mellem demonstranter og politi, da flere amerikanere var gået på gaden for at demonstrere mod Republikanernes præsidentkandidat, Donald Trump (Foto: Brendan MCDermid © Scanpix)

Som det ser ud lige nu, tyder meget på, at Donald Trump vinder nomineringen til at blive det republikanske partis kandidat til at kæmpe om præsidentposten i USA til november.

Men det er ikke hos alle amerikanere, den udsigt falder i god jord. Således gik flere anti-Donald Trump-demonstranter på gaden i delstaten Arizona i dag for at protestere mod Donald Trump.

Valg i USA 2016

Følg kapløbet mellem Demokraternes kandidat, Hillary Clinton, og Republikanernes kandidat, Donald Trump, om at vinde det amerikanske valg den 8. november her.

Gå til tema

Ifølge CNN blokerede demonstranterne trafikken på Shea Boulevard tæt på et et område, hvor et officielt Donald Trump-arrangement løb af stablen. Tre demonstranter blev anholdt, og flere biler måtte trækkes væk fra stedet, skriver CNN.

Demonstrationer flere steder i USA

Også i New York gik flere amerikanere på gaden for at markere deres utilfredshed med Donald Trump.

Her udbrød mindre tumult, da demonstranterne begyndte at kaste vandflasker efter politiet, som forsøgte at holde demonstranterne væk fra trafikken.

Det resulterede i, at politiet sprøjtede flere demonstranter med peberspray, og flere demonstranter blev anholdt.

Ifølge CNN var flere af demonstranterne mødt frem for at markere, at de ikke vil acceptere Donald Trumps hårde retorik.

Donald Trump har flere gange blandt andet sagt, at mexicanske immigranter er "kriminelle og voldtægtsforbrydere", og demonstrationen i New York var blandt andet arrangeret af organisationer, der støtter immigranters rettigheder i USA.

Flere demonstrationer mod Donald Trump har fundet sted i USA de seneste dage.

Fredag forsøgte demonstranter at tvinge sig vej ind til et Donald Trump-arrangement i Salt Lake City i Utah, og i sidste uge udbrød der slagsmål mellem Donald Trump-tilhængere og -modstandere forud for et arrangement i Chicago.

Det fik i sidste ende Donald Trump til at aflyse arrangementet.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Nyheder med dig

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve

  • Kun breaking:
  • Alle nyheder:

DR Nyheder på YouTube