Rapport slår fast: Danskerne verdens lykkeligste folk

Tror du, at græsset er grønnere uden for Danmarks grænser, kan du godt tro om. Ny rapport slår fast, at vi er verdens lykkeligste.

(Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Vi har hørt det før - og nu hører vi det så igen: Danmark er det sted i verden, hvor det er nemmest at være lykkelig.

Det fremgår af rapporten World Happiness Report, som Columbia University's Earth Institute offentliggør i dag, skriver CNN.

Danmark kommer ind på en førsteplads på listen over 156 lande foran Norge, Schweiz, Holland og Sverige.

Placeringen ligger dermed i tråd med den førsteplads Danmark også har fået på FN's Worlds Happiness Report-liste fra 2012.

Afrikanske lande mindst lykkelige

Til gengæld skal man tænke sig om en ekstra gang, hvis man overvejer at slå sig ned i Rwanda, Burundi, Den Centralafrikanske Republik, Benin eller Togo. Her er folk de mindst tilfredse med deres liv, viser undersøgelsen.

USA, der er af amerikanerne betegnes som Guds eget land, må se sig henvist til en 17. plads på listen bag lande som Canada (6.), Australien (10.), Israel (11.) og De Forenede Arabiske Emirater (14.).

Mental sundhed vigtigst

Undersøgelsen er foretaget mellem 2010 og 2012 og viser, at verdens befolkning generelt er blevet en smule mere lykkelig over de seneste fem år.

Dette er til gengæld ikke tilfældet for de kriseramte eurolande Grækenland, Italien, Portugal og Spanien, der har oplevet et drastisk fald i lykkefølelsen.

Størst fald er ikke så overraskende målt i Egypten. Landet er gået fra at have et tilfredshedstal på 5,4 ud af 10 i 2007 til at ligge på 4,3 i 2012.

Men selv om krig og fattigdom spiller en stor rolle for, om folk oplever sig som lykkelige, så slår rapporten fast, at det, som betyder allermest for befolkningernes lykkefølelse, er et fokus på mental sundhed, skriver CNN.