Tema Valg i USA 2016

Redaktør: Sanders chancer er udspillet efter 'Super Tuesday'

- En triumf ud over det sædvanlige, kalder Anders Agner, redaktør på kongressen.com, Hillary Clintons sejr i South Carolina.

Hillary Clinton kan tillade sig at have det helt store smil fremme efter nattens valgsejr over Bernie Sanders. (Foto: Nicholas KAMM © Scanpix)

I nat dansk tid gik demokratiske vælgere i sydstaten South Carolina til stemmeurnerne, og her stod det hurtigt klart, at Hillary Clinton ville trække en overbevisende sejr i land.

Demokraternes favorit tog hele 73,5 procent af stemmerne, mens rivalen Bernie Sanders måtte nøjes med 26 procent.

Anders Agner, redaktør på kongressen.com, er ikke i tvivl om, at Hillary Clinton går en stor 'Super Tuesday' i møde, hvor der stemmes i 11 stater.

Valg i USA 2016

Følg kapløbet mellem Demokraternes kandidat, Hillary Clinton, og Republikanernes kandidat, Donald Trump, om at vinde det amerikanske valg den 8. november her.

Gå til tema

En af grundene til Clintons store sejr i South Carolina er hendes evne til at få fat i de sorte vælgere.

- Hun har fra starten evnet at få fat i sorte vælgere, og det bliver vigtigt for hende frem mod 'Super Tuesday', hvor en masse sydstater stemmer, og hvor Hillary Clinton står stærkt, siger Anders Agner.

Værre ser det straks ud for Bernie Sanders, der efter en god start, ser ud til at have mistet pusten i den demokratiske præsidentvalgkamp.

- Han er på hælene nu. At han taber så stort, som han gjorde, var ikke forventet, men det viser, hvor udfordret han er i sydstaterne. Det er ikke længere sandsynligt, at han kan overmande Hillary Clinton , siger Anders Agner.

Lav valgdeltagelse

Ved South Carolinas primærvalg var der 19.000 færre der stemte, end da Barack Obama blev valgt i 2008.

Omkring 370.000 personer stemte ud af næsten tre millioner stemmeberettigede, hvilket svarer til en valgdeltagelse på cirka 12 procent.

Af de stemmer fik Bernie Sanders omkring 100.000, mens sejrherren Hillary Clinton hev næsten tre gange så mange stemmer i land.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Nyheder med dig

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve

  • Kun breaking:
  • Alle nyheder:

DR Nyheder på YouTube