Tema Krigen i Syrien

Rusland afviser Amnesty: Rapport er fyldt med falsk info

Russerne bekræfter storoffensiv over Syrien, men de afviser påstande i rapport fra Amnesty International.

Det er bomber som disse, der ifølge Amnesty skal have truffet civile mål. Billedet er af et russisk bombefly i Syrien af typen Sukhoi Su-30SM. (Foto: PAUL GYPTEAU © Scanpix)

Rusland afviser beskyldninger i en rapport fra Amnesty International om, at russernes bombetogter over Syrien på grund af civile tab kan være brud på internationale regler for krig.

Forsvarsministeriet har læst rapporten, som ifølge talsmand Igor Konasjenkov indeholder "banale klicheer" og "falsk information".

Han afviser også, at russerne har kastet klyngebomber i Syrien, som det fremgår af rapporten.

Det russiske luftvåben har udført 302 angreb over Syrien siden fredag i sidste uge, oplyser landets forsvarsministerium.

/ritzau/Reuters

  • Amnesty International offentliggjorde tirsdag Syrien-rapporten, hvor Rusland anklages for at bruge klyngebomber og såkaldt ustyrede bomber i nærheden af tætbefolkede områder.
  • Observationer tyder på, at et russisk kampfly affyrede missiler mod et marked i byen Ariha 29. november og dræbte 49 civile.
  • Angrebet var imidlertid kun et ud af mindst 25 tilfælde, hvor russisk militær efter Amnestys vurdering er gået efter at ramme civile områder, selv om der ikke var militære mål i nærheden.
  • Sammenlagt er mindst 200 civile blevet dræbt ved disse angreb, hedder det i rapporten.