Tema Krigen i Syrien

Rusland klar med udkast til våbenhvile i Syrien

Rusland venter lige nu på svar på det forslag til fred i Syrien, som landet er kommet med.

Rusland bomber selv heftigt i Syrien (Foto: handout © Scanpix)

Rusland har præsenteret et forslag til en våbenhvileaftale i Syrien.

Det er sket på et forhandlingsmøde i München mellem den russiske udenrigsminister Sergej Lavrov og hans amerikanske kollega John Kerry.

Den russisk foreslåede våbenhvile skal træde i kraft fra 1. marts, men det er USA imod, da man mener, at russerne og det syriske regime vil bruge de tre uger på at knuse oprørene.

I stedet foreslår Kerry, at en våbenhvile skal træde i kraft med det samme.

- Det bliver en alvorlig samtale om alle de ting, der sker i Syrien. Det er, at vi på et eller tidspunkt bliver nødt til at gøre fremskridt i spørgsmålene om humanitær adgang til landet og en våbenhvile. Derfor skal vi snakke om alle aspekter af konflikten, siger John Kerry.

Lavrov understregede, at man altså er kommet med et konkret forslag, men at man nu venter på USA's reaktion, inden man vil tage det videre til Den Internationale Støttegruppe for Syrien.

Det er russerne, der har inviteret til mødet. Landet er selv meget aktivt i bombningerne i Syrien. Rusland selv siger, at man går efter at ramme Islamisk Stat, men amerikanerne mener, at landet samarbejder med det syriske regime i at smadre oprørene.

/DR Nyheder/

Nyhedsbrev Tag dr.dk Nyheder med dig

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve

  • Kun breaking:
  • Alle nyheder:

DR Nyheder på YouTube