Tema Krigen i Syrien

Rusland: Oprørere har bombet hospital i Syrien

En russisk kvinde meldes dræbt i bombeangreb mod hospital i Aleppo.

Rusland bekræfter, at et mobilt militærhospital er blevet bombet i den syriske storby Aleppo. Angrebet, der dræbte en russisk førstehjælper og sårede to andre, blev ifølge de russiske oplysninger udført af en oprørsgruppe.

- En kvindelig, militær førstehjælper er dræbt, og to andre er såret, skriver nyhedsbureauet RIA med henvisning til oplysninger fra det russiske forsvarsministerium.

Ministeriet siger, at militante fra oppositionen gennemførte angrebet, og at "ansvaret for det ligger hos USA, Storbritannien og Frankrig, som støtter oprørerne."

- En granat slog ned i hospitalets modtagelsescenter, siger en talsmand for det russiske forsvarsministerium, Igor Konasjenkov.

Rusland vil støtte den syriske hær

Ruslands udenrigsminister, Sergej Lavrov, er overbevist om, at USA og Rusland kan nå frem til en aftale ved forhandlinger i denne uge om, at oprørsstyrkerne trækker sig tilbage fra hele den østlige del af Aleppo.

Han siger, at når en sådan aftale er indgået, vil de oprørere, som forbliver i det østlige Aleppo, blive behandlet som terrorister i en fælles syrisk-russisk operation.

- Vi vil støtte den syriske hær i en operation mod disse kriminelle grupper, siger Lavrov.

USA og Rusland indleder forhandlinger i Genève tirsdag aften eller onsdag formiddag om en tilbagetrækning.

Lavrov siger, at en resolution fra FN om en våbenhvile vil være undergravende, fordi en våbenhvile giver oprørerne mulighed for at omgruppere sig.

/ritzau/Reuters