Tema Krigen i Syrien

Rusland: Vi bliver ikke i Syrien for evigt

Vi har ingen planer om en uendelig tilstedeværelse i Syrien, siger Ruslands premierminister, Dmitrij Medvedev.

Ruslands rolle i Mellemøsten er blevet markant ændret med landets indgriben i Syrien, men Rusland har ikke planer om at blive i Syrien for evigt. Det siger Ruslands premierminister i et interview med det amerikanske nyhedsmagasin Time. (Foto: SPUTNIK © Scanpix)

Ruslands premierminister, Dmitrij Medvedev, siger, at russerne ikke har planer om nogen evig tilstedeværelse i Syrien.

- Vi har et begrænset mål, som vi vil opnå, siger den russiske regeringschef i et interview med det amerikanske nyhedsmagasin Time.

Nyhedsmagasinet spørger Medvedev, hvorvidt Rusland vil hjælpe den syriske præsident, Bashar al-Assad, med hans erklærede mål om at genvinde kontrol over hele Syrien.

- Vi har ingen planer om en sådan uendelig tilstedeværelse i Syrien. Vi forfølger et fuldstændigt begrænset og konkret mål, siger Medvedev i interviewet.

Assad sagde i sidste uge, at "regeringshæren vil generobre hele landet fra oprørsstyrkerne."

I USA har den tidligere hærchef Ray Odierno sagt, at "Islamisk Stat er et 10 til 20 års problem, fordi gruppen skal bekæmpes militært, økonomisk og politisk."

Ruslands rolle i Mellemøsten er blevet markant ændret med landets indgriben i Syrien og dets støtte til Iran.

Moskva meddelte tidligere mandag, at man vil begynde leveringen af S-300 luftforsvarsmissiler til Iran i "den nærmeste fremtid". Oplysningen blev offentliggjort af det russiske udenrigsministerium via nyhedsbureauet RIA.

Den Islamiske Republik er også interesseret at købe de mere avancerede S-400 missilsystemer, oplyser Moskva, men der er ikke indledt forhandlinger om dette våbensystem.

/ritzau/Reuters

Nyhedsbrev Tag dr.dk Nyheder med dig

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve

  • Kun breaking:
  • Alle nyheder:

DR Nyheder på YouTube