Tema Ny præsident i USA

Sanders efter storsejr over Clinton: Folket vil have ægte forandring

Den 74-årige demokratiske præsidentkandidat mener, at vælgerne ønsker ægte forandring.

Demokraten Bernie Sanders vandt primærvalget i delstaten New Hampshire stort over Hillary Clinton. (Foto: Rick Wilking © Scanpix)

Den demokratiske præsidentkandidat Bernie Sanders kunne med få procent af stemmerne ved primærvalget i New Hampshire erklære sig som vinder, fordi hans føring var komfortabel.

Med 86 procent af stemmerne talt op efter valget i New Hampshire, der grænser op til hans hjemstat, Vermont, står Sanders til 60 procent af stemmerne, mens Hilliary Clinton står til 39 procent, skriver CNN.

Ny præsident i USA

D. 20. januar 2017 blev republikaneren Donald Trump indsat som USA's 45. præsident. Følg dækningen her.

Gå til tema

- Hvad, folk her har givet udtryk for, er, at det på grund af den enorme krise, som vores land står overfor, ikke nytter med mere af den samme gamle, etablerede politik og økonomi, siger han.

- Folket vil have en ægte forandring, tilføjer han med henvisning til Hillary Clinton, der har været udenrigsminister i den nuværende præsident Obamas regering.

I Iowa, der som den første delstat tog hul på valgkampen, fik Clinton en spinkel sejr over Sanders.

I sin sejrstale lykønskede Sanders sin rival, Hillary Clinton, med at have ført en 'energisk' valgkamp, og han siger, at han håber, de to vil fortsætte med at føre en konkret og saglig valgkamp frem mod de næste primærvalg i South Carolina.

/ritzau/

Nyhedsbrev Tag dr.dk Nyheder med dig

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve

  • Kun breaking:
  • Alle nyheder:

DR Nyheder på YouTube