Tema Grænsekontrol

Slovenien vil afvise flygtninge - hvis de ikke rejser videre

Flygtninge og migranter må ikke komme ind i Slovenien, medmindre de tager videre til Østrig og Tyskland.

Slovenien frygter at antallet af asylansøgere vil stige voldsomt, efter at Østrig har begrænset antallet markant. Her ses en gruppe flygtninge, som lige har krydset grænsen ved Rigonce i Slovenien i oktober 2015. (Foto: SRDJAN ZIVULOVIC © Scanpix)

Slovenien vil fremover afvise alle flygtninge og migranter ved grænsen, hvis de ikke har planer om at rejse videre til Østrig eller Tyskland.

Samtidig vil landet styrke sin grænsekontrol, siger indenrigsminister Vesna Gyorkos Znidar.

Slovenien er det mindste land på den såkaldte Balkan-rute, som mange flygtninge og migranter benytter sig af. Omkring 409.000 personer er kommet ind i landet siden oktober, hvor Ungarn lukkede sine grænser og derved skubbede migranternes rute mod vest.

Grænsekontrol

Den danske regering har indført midlertidig grænsekontrol ved den dansk-tyske grænse. Det skete samme dag, som svenskerne indførte kontrol mellem Danmark og Sverige. Læs om sagen her.

Gå til tema

Meldingen kommer en dag, efter at nabolandet Østrig oplyste, at det vil begrænse antallet af asylansøgere markant. Fremover må antallet af asylansøgere højst udgøre 1,5 procent af den 8,5 millioner store befolkning.

Hidtil har næsten alle i flygtninge- og migrantstrømmen bevæget sig videre fra Slovenien til Østrig og videre til Nordeuropa, men Østrigs planer om at mindske antallet af asylansøgere kan ændre ruterne.

Ifølge regeringen i Slovenien er man nødt til at følge eksemplet fra Østrig, da landet med to millioner indbyggere ifølge politikerne ikke kan rumme et stort antal migranter.

/ritzau/

Nyhedsbrev Tag dr.dk Nyheder med dig

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve

  • Kun breaking:
  • Alle nyheder:

DR Nyheder på YouTube