Syrien-forhandlere mødes ikke ansigt til ansigt i dag

Direkte forhandlinger om Syrien i Genève i dag bliver der ikke tale om. Men invitationer ventes at blive sendt ud.

Forhandlingsrummet i FN-hovedkvarteret i Genevé vil ikke summe i dag. Først om et par dage ventes forhandlinger om en fredsproces om Syrien at gå i gang. (Foto: Salvatore Di Nolfi © Scanpix)

I eftermiddag skulle fredsforhandlingerne om Syrien gå i gang i Genève, men de stridende parter kommer ikke til at mødes ansigt til ansigt.

- Den vestligt- og arabiskstøttede oprørsgruppe er inviteret, og der er indgået et kompromis, så Rusland får en oppositionsgruppe med, som har været tæt på præsident Assads regime, siger DR's internationale korrespondent Steffen Gram.

FN's forhandler i Syrien, Staffan de Mistura, skal være vært ved forhandlingerne, og Steffen Gram forventer, at han i eftermiddag vil meddele, at invitationerne er sendt ud - eller at de er ved at blive sendt ud.

- Han har rejst i pendulfart mellem de forskellige fraktioner og grupperinger. De kommende dag vil han nok indkalde delegationerne en efter en for at høre deres ønsker, og derefter vil han stykke en køreplan sammen for de egentlige forhandlinger, siger han.

Den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, siger, at han forventer en afklaring om en dag eller to.

Det første skridt mod en FN-ledet fredsproces blev taget for fire år sien, men de er indtil videre endt uden resultat. Fredag den 29. januar er af Rusland og USA nævnt som sidste chance for at indlede forhandlingerne, skriver Reuters.

/DR Nyheder/

Nyhedsbrev Tag dr.dk Nyheder med dig

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve

  • Kun breaking:
  • Alle nyheder:

DR Nyheder på YouTube