Tema Krigen i Syrien

Syrisk opposition: Vi har fået flere løfter på fredsmøde

Ifølge den syriske opposition har den i Genéve fået løfte om, at belejringer og angreb på civile indstilles.

Efter flere dages forsinkelser gik fredsforhandlingerne i Genéve i gang fredag, og nu melder syriske oppositionspartier om, at de har fået flere løfter. (Foto: FAbrice Coffrini © Scanpix)

Syriske oppositionspartier siger, at de i Genève har fået forsikringer fra internationalt hold om, at de får humanitær hjælp, at belejringer ophæves og at angreb på civile indstilles.

Det siger siger talsmand til Reuters.

Det er første tegn på regulære fremskridt i Genève, hvor FN-diplomater kæmper hårdt for at holde liv i det hidtil største diplomatiske fremstød for at få bragt krigen i Syrien til en afslutning.

FN åbnede fredag fredsforhandlingerne i et forsøg på at få afsluttet den fem år lange borgerkrig i Syrien.

Oppositionen har krævet et totalt stop for styrets luftangreb og fri adgang til belejrede byer, før den vil diskutere en aktiv fredsproces.

Syriens største oppositionsgruppe siger, at den i dag skal mødes med FN's særlige udsending, Steffan de Mistura, men at han har givet dem en "positiv reaktion", og gruppen fik forsikringer fra internationale diplomater om humanitære krav.

- Vi er kommet til Genève for at søge lindring for vores folk og insisterer på, at FN's resolution 2254 bliver implementeret, hvilket betyder humanitær hjælp, ophævelse af belejringer og stop for angreb på civile, siger talsmanden Salim al-Muslat.

/ritzau/