Tema Krigen i Syrien

Syrisk regering afviser forslag fra FN om våbenhvile

Imens repræsentanter fra FN og den syriske regering mødtes, mistede mindst otte børn livet i et angreb på en skole i Aleppo.

Våbenhvile i den krighærgede syriske by Aleppo har lange udsigter.

Søndag mødtes den syriske udenrigsminister, Walid al-Moallem, med FN's udsendte i Syrien, Staffan de Mistura. Her skulle de forsøge at forhandle sig frem til en våbenhvile, så de omkring 275.000 fangede beboere i byen, kan få en pause fra de mange angreb.

Under mødet foreslog Staffan de Mistura at give de østlige områder i Aleppo, der er kontrolleret af oprørsstyrker, selvstyre, hvis de omkring 900 krigere med tilknytning til terrorgruppen Al-Qaeda forlader byen.

Et forslag der dog hurtigt blev afvist af den syriske udenrigsminister på et pressemøde.

- Damascus vil ikke acceptere, at de 275.000 beboere i det østlige Aleppo bliver 6.000 gerningsmænds gidsler, sagde Walid al-Moallem ifølge nyhedsbureauet AP.

Angreb på skoler og hospitaler

Imens diplomater forsøger at finde frem til fred, fortsætter kampene i Aleppo.

Ifølge overvågningsgruppen Det Syriske Observatorium har 164 civile mistet livet, siden regeringen genoptog sine angreb på de oprørskontrollede områder i byen.

I den vestlige del af byen, fortsatte oprørerne sine angreb på de regeringskontrollede bydele. Ifølge overvågningsgruppen mistede mindst otte børn livet søndag formiddag, da raketter ramte en skole i al-Farqan distriktet.

Angrebet kommer dagen efter det sidste fungerende hospital i den østlige del af byen blev ødelagt af luftangreb.

Se billeder fra den sønderbombede storby i videoen herunder: