Syriske regeringssoldater dræbt af bilbombe i Syrien under våbenhvile

To dræbte i Syrien er formentlig de første dødsfald, siden en våbenhvile trådte i kraft ved midnat.

Det vides endnu ikke, hvem der står bag en bilbombe, som er sprunget under våbenhvilen i Syrien. (Foto: STRINGER © Scanpix)

Mindst to regeringssoldater blev lørdag morgen dræbt, da en bilbombe eksploderede i udkanten af en by i den syriske provins Hama.

Det meddeler statsligt tv ifølge nyhedsbureauet Reuters. Det sker, selv om en våbenhvile trådte i kraft ved midnat.

Det står ikke klart, hvem der står bag bilbomben. Den midlertidige våbenhvile gælder ifølge aftalen ikke grupper som Islamisk Stat og den al-Qaeda-forbundne gruppe Jabhat al-Nusra.

De står begge på FN's liste over terrororganisationer. Nusrafronten, som er del af al-Qaedas ekstremistiske netværk, har opfordret alle grupper til at kæmpe videre og ignorere aftalen.

Men den syriske regering og op mod 100 oprørsgrupper har godkendt aftalen, som USA, Rusland og flere internationale stormagter har forhandlet sig frem til.

FN's særlige udsending til Syrien, svenskeren Staffan de Mistura, udtalte inden lørdagens to dødsfald, at mindre brud på våbenhvilen er forventelige. Han opfordrer parterne til at afholde sig fra at starte nye kampe.

- Lad os bede for, at dette virker, for det er helt ærligt den bedste chance, som det syriske folk har haft de seneste fem år for at se fremskridt og forhåbentlig noget, der minder om fred, sagde han til Reuters kort efter midnat.

/ritzau/Reuters