Tema Flygtninge i Europa

Tåregas mod aktivister på græsk ferieø

Politiet bruger tåregas mod demonstranter, der protesterer mod asylcenter, et såkaldt hotspot, på den græske ø Kos.

Der er voldsomme protester mod planerne om at opføre et hotspot for flygtninge og migranter på den græske ø Kos. (Foto: Eurokinissi © Scanpix)

Under en demonstration på den græske ferieø Kos har politiet brugt tåregas for at sprede demonstranter, der protesterer mod etablering af et center for flygtninge og migranter på øen, rapporterer lokale medier.

Der er tale om et såkaldt hotspot, hvor flygtninge og migranter, der kommer til Grækenland fra Tyrkiet, skal registreres og huses.

Lokale på Kos er utilfreds med planerne, men det skal alligevel bygges, selv om også borgmesteren på Kos protesterer.

Flygtninge i Europa

Omkring 1 million flygtninge og migranter er ankommet til Europa over Middelhavet i 2015. Mange fra Syrien, der er plaget af krig. Det udfordrer Europas grænser og stater. Også Danmark. Vi samler her historier om emnet.

Gå til tema

Fire hotspots mere

Omkring 2.000 demonstranter har deltaget i protestaktionen på stedet, hvor centret opføres omkring ti kilometer fra havnen i Kos.

Ifølge lokale medier forsøgte demonstranter at bryde ind på byggepladsen, og så begyndte tåregassen at drive hen over stedet.

Grækenland vil også opføre hotspots på øerne Lesbos, Samos, Leros og Chios.

I sidste uge gav EU-landene Grækenland tre måneder til at få kontrol over den kaotiske situation med håndtering af migranter.

/ritzau/

Nyhedsbrev Tag dr.dk Nyheder med dig

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve

  • Kun breaking:
  • Alle nyheder:

DR Nyheder på YouTube