Tema Valg i USA 2016

Ted Cruz og Donald Trump vinder hver to stater

Trump tog Kentucky og Louisiana, mens Ted Cruz har vundet Republikanernes primærvalg i Maine og Kansas.

Donald Trump siger, at han vil elske at udfordre Ted Cruz mand mod mand om Det Republikanske Partis nominering. (Foto: Gary Coronado © Scanpix)

Republikanerne Donald Trump og Ted Cruz vinder ifølge Reuters hver to delstater, efter at partiet har holdt primærvalg i Kentucky, Louisiana, Maine og Kansas.

Tidligt stod det klart, at 45-årige Ted Cruz ville tage sejren i Maine og Kansas, mens særligt Kentucky var længe om at kunne udråbe en vinder.

Pilen endte dog med at pege på frontløber Donald Trump.

Valg i USA 2016

Følg kapløbet mellem Demokraternes kandidat, Hillary Clinton, og Republikanernes kandidat, Donald Trump, om at vinde det amerikanske valg den 8. november her.

Gå til tema

- Jeg vil gerne takke vælgerne i Louisiana og Kentucky, siger Donald Trump i sin sejrstale efter resultatet fra Kentucky.

Mangemilliardæren opfordrer samtidig en af sine rivaler til at trække sig fra kampen efter nattens begivenheder.

- Marco Rubio har haft en virkelig dårlig aften, og i mine øjne bør han trække sig fra kapløbet. Jeg tror, at tiden er inde. Du er nødt til at være i stand til at vinde, siger Trump med henvisning til, at Rubio ikke formåede at vinde et eneste af de fire republikanske primærvalg i denne omgang.

Ted Cruz åndede Donald Trump i nakken i både Kentucky og Louisiana, hvor det blot var få procentpoint, der adskilte de to kandidater.

- Gud velsigne Kansas, og Gud velsigne Maine, siger Cruz i sin tale efter sejrene.

/ritzau/

Nyhedsbrev Tag dr.dk Nyheder med dig

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve

  • Kun breaking:
  • Alle nyheder:

DR Nyheder på YouTube