Tema Valg i USA 2016

Donald Trump fik dobbelt så mange stemmer som nummer to ved primærvalget i New Hampshire.

- Nu tager vi til South Carolina. Vi vinder i South Carolina, siger Donald Trump i sin vindertale i nat dansk tid efter en overbevisende sejr ved primærvalget i New Hampshire.

Ifølge CNN får den kontroversielle forretningsmand 34 procent af stemmerne i New Hampshire, efter at cirka to tredjedele er talt op.

Det er mere end dobbelt så meget som nummer to, John Kasich, der ser ud til at få 16 procent.

Valg i USA 2016

Den amerikanske præsidentvalgkamp er i gang. Følg kapløbet mellem Demokraternes kandidat Hillary Clinton og Republikanernes kandidat Donald Trump her.

Gå til tema

I sin tale lovede Trump, at han vil genrejse USA fra de ruiner, han mener, det ligger i efter otte år med Barack Obama som præsident.

- Vi vil genrejse vores forsvar. Det skal være så stort, at ingen - ingen - tør udfordre os. Vi skal tage os af vores krigsveteraner. De bliver behandlet så forfærdeligt, siger Trump, der har valgkampsmottoet "Make America Great Again".

Derudover lovede han at bygge en mur for at holde illegale indvandrere ude af landet samt at knuse Islamisk Stat.

Donald Trump og John Kasich ser ud til at blive efterfulgt af Ted Cruz og Marco Rubio, mens New Jersey-guvernør Chris Christie ser ud til at få et meget skuffende valg i New Hampshire.

/ritzau/

Nyhedsbrev Tag dr.dk Nyheder med dig

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve

  • Kun breaking:
  • Alle nyheder:

DR Nyheder på YouTube