Tema Valg i USA 2016

Trump-modstandere jubler over aflyst vælgermøde

- Jeg har aldrig været mere stolt af min by. Sådan lyder det fra Trump- modstandere, efter at det lykkes dem at få lukket vælgermøde i Chicago.

Modstandere af den republikanske præsidentkandidat Donald Trump, fik sat en stopper for Trumps vælgermøde med tumult og tilråb. (Foto: TANNEN MAURY © Scanpix)

Tilhængere og modstandere af den republikanske præsidentkandidat Donald Trump stødte sammen i en arena i Chicago, kort før Trump skulle have holdt tale.

Trumps modstandere skulle, ifølge resuters, have råbt anti-Trump slogans og have været oppe at toppes med Trump-fans:

Klik på play.

Tumulten fik præsidentkandidaten til at aflyse vælgermødet. En beslutning, som modstandere af Trump jubler over.

Valg i USA 2016

Følg kapløbet mellem Demokraternes kandidat, Hillary Clinton, og Republikanernes kandidat, Donald Trump, om at vinde det amerikanske valg den 8. november her.

Gå til tema

- Jeg har aldrig været mere stolt af min by, sagde 25-årige Maria Hernandez til CNN kort tid efter, at Trump havde meddelt, at han ville aflyse vælgermødet.

Ifølge CNN troppede Maria Hernández udelukkende op for at protestere mod Donald Trumps indvandringspolitik.

- Jeg protesterer, fordi jeg er sort. Dagligt oplever jeg racisme i Chicago, og nu har jeg fået nok, sagde hun og udtrykte særligt kritik omkring Trumps udmeldinger om at deportere udlændinge

- Jeg er ikke sikker på, hvor han (Trump red.) ønsker at deportere mig til, sagde hun til CNN.

Trump- tilhængere var naturligt skuffet over aftenens hændelser.

- Demonstranter har vundet nu, sagde blandt andre Marlin Patrick på 55 år.

- De protesterende har overtaget, lød det skuffet fra Marlin Patrick.

Trump rivaler: Det er Trumps egen skyld

Hos præsidentrivalerne i den republikanske lejr er analyse efter aftenens aflysning klar: Det er Donald Trumps retorik, der er skyld i, at han fredag måtte aflyse et stort valgkampsarrangement i Chicago,forlyder det ifølge Reuters.

- Når du har en kampagne, som opfordrer til vold, så skaber du et miljø, som giver grobund for denne modbydelige måde at debattere på, siger Donald Trumps nærmeste forfølger i primærvalgkampen, Ted Cruz, ifølge Reuters.

En anden republikansk præsidentkandidat John Kasich, mener, ifølge reuters, at urolighederne skyldes "den splid, som Donald Trump har sået gennem hele sin kampagne." Det skriver Ritzau.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Nyheder med dig

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve

  • Kun breaking:
  • Alle nyheder:

DR Nyheder på YouTube