Tema Valg i USA 2016

Trump og Clinton kan tage deres første stik i Iowa

Republikanernes Donald Trump har fortsat solidt forspring, mens det er mere tæt blandt Demokraterne.

Den kontroversielle Donald Trump ser ud til at få en flyvende start i sit forsøg på at blive valgt som Republikanernes præsidentkandidat, når vælgerne i Iowa som den første delstat mandag skal udpege deres favorit til at efterfølge Barack Obama.

Og det samme kan siges om Demokraternes storfavorit Hillary Clinton.

I lighed med Trump indtager hun ifølge Wall Street Journal førstepladsen i meningsmålinger offentliggjort to døgn før de såkaldte caucuses i Iowa, hvor borgere, der er registret som partimedlemmer, har ret til at deltage.

Valg i USA 2016

Følg kapløbet mellem Demokraternes kandidat, Hillary Clinton, og Republikanernes kandidat, Donald Trump, om at vinde det amerikanske valg den 8. november her.

Gå til tema

Den tidligere guvernør i Florida Jeb Bush var for efterhånden lang tid siden favorit til at blive valgt som sit partis bud på en en ny præsident.

Men han har ifølge politiske iagttagere virket farve- og modløs og ude af stand til at hamle op med karismatiske personer som Trump og Cruz under de mange tv-debatter.

For de demokratiske kandidater viser et vægtet gennemsnit af omkring et dusin forskellige målinger den største opbakning til den tidligere præsidentfrue og udenrigsminister med 47,3 procent mod 44 procent til Sanders, ifølge realclearpolitics.com (RCP).

RCP's vægtede gennemsnit for de republikanske kandidater har Donald Trump i spidsen med 30,8 procent foran Ted Cruz (24,5 procent) og Marco Rubio (14,5 procent).

I 2012 trak Rick Santorum det længste strå i Iowa blandt de republikanske kandidater. Han fik 34 stemmer mere end nummer to Mitt Romney, som dog endte med at blive nomineret som sit partiets kandidat.

/ritzau/

Nyhedsbrev Tag dr.dk Nyheder med dig

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve

  • Kun breaking:
  • Alle nyheder:

DR Nyheder på YouTube